Pin­da­kaas­brow­nies

Brownies met de drie p's: pure chocolade, pindakaas én pinda's.

  • gebak
  • 24 personen
  • 200 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(3) waardeer
gebak Brownies met de drie p's: pure chocolade, pindakaas én pinda's. 24 personen
3 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine of handmixer
  • bakpapier
  • Lage bakvorm (20x30cm)
  • satéprikker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak ondertussen de chocolade grof. Smelt samen met de boter en melk in een kom boven een pan kokend water (au bain-marie). Zorg dat de kom het water niet raakt. Neem zodra het een glad mengsel is van het vuur en laat iets afkoelen.
  2. Klop ondertussen in 5 min. de eieren met de suiker dik, wit en luchtig met een mixer (of in de keukenmachine). Spatel eerst de gesmolten chocolade en daarna het zout, de bloem en cacao erdoor.
  3. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Schep het beslag erin. Voeg de pindakaas toe en verdeel deze met de satéprikker in strepen door het beslag. Hak de pinda’s grof en verdeel erover. Bak in ca. 35 min. in het midden van de oven gaar. Laat de brownie helemaal afkoelen en snijd in stukken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Pindakaasbrownies

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pin­da­kaas­brow­nies

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 100 g extra pure chocolade 70%

Hak ondertussen de chocolade grof.

3
3
  • 200 g ongezouten roomboter
  • 100 ml halfvolle melk

Smelt samen met de boter en melk in een kom boven een pan kokend water (au bain-marie). Zorg dat de kom het water niet raakt.

4
4

Neem zodra het een glad mengsel is van het vuur en laat iets afkoelen.

5
5
  • 4 eieren
  • 200 g lichtbruine basterdsuiker

Klop ondertussen in 5 min. de eieren met de suiker dik, wit en luchtig met een mixer (of in de keukenmachine).

6
6
  • ¼ tl zout
  • 125 g patenttarwebloem
  • 3 el cacaopoeder

Spatel eerst de gesmolten chocolade en daarna het zout, de bloem en cacao erdoor.

7
7

Bekleed de bakvorm met bakpapier.

8
8
  • 150 g AH 100% pindakaas naturel

Schep het beslag erin. Voeg de pindakaas toe en verdeel deze met de satéprikker in strepen door het beslag.

9
9
  • 3 el gezouten pinda's

Hak de pinda’s grof en verdeel erover.

10
10

Bak in ca. 35 min. in het midden van de oven gaar. Laat de brownie helemaal afkoelen en snijd in stukken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.