bewaar
Pindakaasbrownies
Pindakaasbrownies
bewaar

Pindakaasbrownies

Brownies met de drie p's: pure chocolade, pindakaas én pinda's.

15 min. bereiden
35 min. oventijd
17waarderingen

Ingrediënten

24 personen

100 g

extra pure chocolade 70%

200 g

ongezouten roomboter

100 ml

halfvolle melk

4

eieren

200 g

lichtbruine basterdsuiker

¼ tl

zout

125 g

patenttarwebloem

3 el

cacaopoeder

150 g

AH 100% pindakaas naturel

3 el

gezouten pinda's

Dit heb je nodig

  • keukenmachine of handmixer

  • bakpapier

  • Lage bakvorm (20x30cm)

  • satéprikker

Brownies met de drie p's: pure chocolade, pindakaas én pinda's.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak ondertussen de chocolade grof. Smelt samen met de boter en melk in een kom boven een pan kokend water (au bain-marie). Zorg dat de kom het water niet raakt. Neem zodra het een glad mengsel is van het vuur en laat iets afkoelen.

2

Klop ondertussen in 5 min. de eieren met de suiker dik, wit en luchtig met een mixer (of in de keukenmachine). Spatel eerst de gesmolten chocolade en daarna het zout, de bloem en cacao erdoor.

3

Bekleed de bakvorm met bakpapier. Schep het beslag erin. Voeg de pindakaas toe en verdeel deze met de satéprikker in strepen door het beslag. Hak de pinda’s grof en verdeel erover. Bak in ca. 35 min. in het midden van de oven gaar. Laat de brownie helemaal afkoelen en snijd in stukken.