bewaar
Arretjescake zonder ei
Arretjescake zonder ei
bewaar

Arretjescake zonder ei

Team Arretjescake, maar liever geen eieren? No worries, je maakt je favo cake ook heel makkelijk zonder!

15 min. bereiden
2 uur 30 min. wachten
1waardering

Ingrediënten

15 porties

200 g

mariabiscuits

200 g

pure chocolade 70%

200 g

ongezouten roomboter

200 g

lichtbruine basterdsuiker

50 g

cacaopoeder

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • langwerpig cakeblik (ca. 28 cm)

Team Arretjescake, maar liever geen eieren? No worries, je maakt je favo cake ook heel makkelijk zonder!

Aan de slag

1

Bekleed de cakevorm met vershoudfolie en laat de uiteinden over de rand van de vorm hangen. Breek de biscuits met de hand in stukken van 1 cm en doe in een kom.

2

Breek de chocolade in stukjes en doe samen met de boter in een hittebestendige kom. Zet de kom in een pan met een laagje kokend water (de kom mag het water niet raken). Laat de chocolade onder af en toe roeren smelten (au bain-marie).

3

Haal de pan van het vuur en roer de suiker door de chocolade. Zeef het cacaopoeder boven de kom en roer met een garde erdoor. Schep voorzichtig de koekjes door het mengsel.

4

Schep alles in het cakeblik. Strijk de bovenkant glad en vouw het overhangende vershoudfolie erover. Laat de arretjescake minimaal 2½ uur in de koelkast opstijven.

5

Haal de arretjescake uit de koelkast, verwijder het vershoudfolie en snijd met een scherp kartelmes in plakken. Doe dit voorzichtig, de arretjescake is vrij bros. Haal de arretjescake een uur van te voren uit de koelkast dat maakt het snijden in plakjes iets makkelijker.

Au bain-marie smelten

Instructievideo - 00:34 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Arretjescake zonder ei

Team Arretjescake, maar liever geen eieren? No worries, je maakt je favo cake ook heel makkelijk zonder!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig