Ar­re­tjes­ca­ke

Het fijne van arretjes cake? Niet alleen dat-ie heel lekker is, maar hij hoeft ook de oven niet in!

  • nagerecht
  • 16 stuks
  • 230 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(116) waardeer
hollands nagerecht Het fijne van arretjes cake? Niet alleen dat-ie heel lekker is, maar hij hoeft ook de oven niet in! 16 stuks
4 116

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • handmixer
  • deegroller
  • cakeblik
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de eieren met de suiker in een kom en mix in 3 min. luchtig met een handmixer. Voeg lepel voor lepel al roerend de cacao toe. Smelt ondertussen de boter in een steelpan op laag vuur. Schenk de boter al roerend bij het cacaomengsel. Blijf roeren tot een egaal mengsel.
  2. Doe de biscuits in een plastic zak of een schone theedoek. Verkruimel ze door er met een deegroller overheen te rollen. De kruimels moeten niet te fijn worden, ca. 1½ -2 cm. Meng de kruimels door het cacaomengsel. Leg een stuk bakpapier in het cakeblik en schep het mengsel erin. Strijk glad en bestrooi met de hagelslag. Laat minimaal 3 uur afgedekt met vershoudfolie opstijven in de koelkast.

Tip:

Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen met een verminderde weerstand, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.

bewaartip:

Je kunt de arretjescake afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen bewaren.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Arretjescake

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ar­re­tjes­ca­ke

1
1
  • 2 middelgrote eieren
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 50 g cacaopoeder

Doe de eieren met de suiker in een kom en mix in 3 min. luchtig met een handmixer. Voeg lepel voor lepel al roerend de cacao toe.

2
2
  • 200 g ongezouten roomboter

Smelt ondertussen de boter in een steelpan op laag vuur. Schenk de boter al roerend bij het cacaomengsel. Blijf roeren tot een egaal mengsel.

3
3
  • 200 g mariabiscuits

Doe de biscuits in een plastic zak of een schone theedoek. Verkruimel ze door er met een deegroller overheen te rollen. De kruimels moeten niet te fijn worden, ca. 1½ -2 cm.

4
4

Meng de kruimels door het cacaomengsel. Leg een stuk bakpapier in het cakeblik en schep het mengsel erin.

5
5
  • 50 g pure hagelslag

Strijk glad en bestrooi met de hagelslag. Laat minimaal 3 uur afgedekt met vershoudfolie opstijven in de koelkast.

bewaartip:

Je kunt de arretjescake afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.