Arretjescake
Het fijne van arretjes cake? Niet alleen dat-ie heel lekker is, maar hij hoeft ook de oven niet in!
Ingrediënten
16 porties
2
middelgrote eieren
200 g
witte basterdsuiker
50 g
cacaopoeder
200 g
ongezouten roomboter
300 g
mariabiscuits
50 g
pure hagelslag
Dit heb je nodig
handmixer
deegroller
cakeblik
bakpapier
Aan de slag
Doe de eieren met de suiker in een kom en mix in 3 min. luchtig met een handmixer. Voeg lepel voor lepel al roerend de cacao toe. Smelt ondertussen de boter in een steelpan op laag vuur. Schenk de boter al roerend bij het cacaomengsel. Blijf roeren tot een egaal mengsel.
Doe de biscuits in een plastic zak of een schone theedoek. Verkruimel ze door er met een deegroller overheen te rollen. De kruimels moeten niet te fijn worden, ca. 1½ -2 cm. Meng de kruimels door het cacaomengsel. Leg een stuk bakpapier in het cakeblik en schep het mengsel erin. Strijk glad en bestrooi met de hagelslag. Laat minimaal 2 uur afgedekt met vershoudfolie opstijven in de koelkast.
Arretjescake
Het fijne van arretjes cake? Niet alleen dat-ie heel lekker is, maar hij hoeft ook de oven niet in!

nagerecht
null porties
260 kcal
25 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Doe de eieren met de suiker in een kom en mix in 3 min. luchtig met een handmixer. Voeg lepel voor lepel al roerend de cacao toe. Smelt ondertussen de boter in een steelpan op laag vuur. Schenk de boter al roerend bij het cacaomengsel. Blijf roeren tot een egaal mengsel.
Doe de biscuits in een plastic zak of een schone theedoek. Verkruimel ze door er met een deegroller overheen te rollen. De kruimels moeten niet te fijn worden, ca. 1½ -2 cm. Meng de kruimels door het cacaomengsel. Leg een stuk bakpapier in het cakeblik en schep het mengsel erin. Strijk glad en bestrooi met de hagelslag. Laat minimaal 2 uur afgedekt met vershoudfolie opstijven in de koelkast.
vegantip:Bekijk ook <a href=https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R457366/arretjescakejes-van-biscuit>dit recept</a>
algemeen:Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen met een verminderde weerstand, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.
bewaartip:Je kunt de arretjescake afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen bewaren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 16 personen)2 middelgrote eieren
200 g witte basterdsuiker
50 g cacaopoeder
200 g ongezouten roomboter
300 g mariabiscuits
50 g pure hagelslag
Dit heb je nodig
handmixer
deegroller
cakeblik
bakpapier