Kruid­no­ten ar­re­tjes­ca­ke

Vervang de mariakoekjes in je arretjescake voor kruidnoten en je hebt een perfecte cake voor pakjesavond.

(10) waardeer
hollands gebak Vervang de mariakoekjes in je arretjescake voor kruidnoten en je hebt een perfecte cake voor pakjesavond. 12 stuks
3 10

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • handmixer
  • deegroller
  • cakeblik (25 x 10 cm)
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Smelt de boter al roerend op laag vuur in een steelpan, zet het vuur uit zodra de boter gesmolten is. Doe ondertussen de eieren met de suiker in een kom en mix in 3 min. luchtig met een handmixer. Voeg de cacao en het zout toe en roer goed door. Schenk al roerend met een houten lepel de gesmolten boter bij het cacaomengsel. Roer tot een egaal mengsel.
  2. Doe de kruidnoten in een zip-lockzakje of schone theedoek. Verkruimel ze met een deegroller tot een mix van fijne en grove stukken. Meng de kruimels door het chocolademengsel. Verdeel het mengsel over een met bakpapier bekleed cakeblik en strijk glad.
  3. Verdeel de chocoladekruidnoten in rijtjes erover. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Tip:

Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen met een verminderde weerstand, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.

video

Kruid­no­ten ar­re­tjes­ca­ke

leuk-snel - 00:24 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 29 g
    waarvan suikers 20 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
november 2019 , Receptkaart 2020 week 47-48

Kruidnoten arretjescake

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kruid­no­ten ar­re­tjes­ca­ke

1
1
  • 250 g ongezouten roomboter

Smelt de boter al roerend op laag vuur in een steelpan, zet het vuur uit zodra de boter gesmolten is.

2
2
  • 2 middelgrote eieren
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 5 el cacaopoeder
  • 1 mespunt zout

Doe ondertussen de eieren met de suiker in een kom en mix in 3 min. luchtig met een handmixer. Voeg de cacao en het zout toe en roer goed door.

3
3

Schenk al roerend met een houten lepel de gesmolten boter bij het cacaomengsel. Roer tot een egaal mengsel.

4
4
  • 250 g kruidnoten

Doe de kruidnoten in een zip-lockzakje of schone theedoek. Verkruimel ze met een deegroller tot een mix van fijne en grove stukken.

5
5

Meng de kruimels door het chocolademengsel. Verdeel het mengsel over een met bakpapier bekleed cakeblik en strijk glad.

6
6
  • 100 g chocoladekruidnoten

Verdeel de chocoladekruidnoten in rijtjes erover.

7
7

Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.