Koek­drol­len

Leuk als traktatie of als gebak op een verjaardag. Pret gegarandeerd!

  • nagerecht
  • 8 stuks
  • 245 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 20 min. oventijd
(5) waardeer
nagerecht Leuk als traktatie of als gebak op een verjaardag. Pret gegarandeerd! 8 stuks
4 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop met de handmixer de boter met de basterdsuiker luchtig. Voeg al kloppend de eidooiers toe. Spatel als het ei is opgenomen de bloem en de cacao erdoor. Kneed het deeg kort door. Wikkel het deeg in vershoudfolie. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Verdeel het deeg in 8 gelijke porties. Rol elk stuk deeg met je handen uit tot een sliert van 20 cm en 1,5 cm doorsnee. Zorg ervoor dat aan het uiteinden een puntje zit. Probeer snel te werken, zodat het deeg niet te zacht wordt. Rol de slierten op een met bakpapier bekleedde bakplaat op tot een drol, met het puntje aan de bovenkant.
  3. Bak de drollenkoekjes ca. 20 minuten in de oven. Laat afkoelen. Maak met de witte decoratiestift oogjes op de drollen. Maak er met de pure stift pupillen in.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 8  g
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
januari 2018

Koekdrollen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Koek­drol­len

1
1
  • 100 g roomboter
  • 90 g bruine basterdsuiker
  • 2 eierdooier

Klop met de handmixer de boter met de basterdsuiker luchtig. Voeg al kloppend de eidooiers toe.

2
2
  • 175 g tarwebloem
  • 20 g cacaopoeder

Spatel als het ei is opgenomen de bloem en de cacao erdoor. Kneed het deeg kort door.

3
3

Wikkel het deeg in vershoudfolie. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.

4
4

Verwarm de oven voor op 175 °C.

5
5

Verdeel het deeg in 8 gelijke porties.

6
6

Rol elk stuk deeg met je handen uit tot een sliert van 20 cm en 1,5 cm doorsnee.

7
7

Zorg ervoor dat aan het uiteinden een puntje zit. Probeer snel te werken, zodat het deeg niet te zacht wordt.

8
8

Rol de slierten op een met bakpapier bekleedde bakplaat op tot een drol, met het puntje aan de bovenkant.

9
9

Bak de drollenkoekjes ca. 20 minuten in de oven. Laat afkoelen.

10
10
  • 1 decoratiestift witte chocola
  • 1 decoratiestift pure chocola

Maak met de witte decoratiestift oogjes op de drollen. Maak er met de pure stift pupillen in.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.