bewaar
Koekdrollen
Koekdrollen
bewaar

Koekdrollen

Leuk als traktatie of als gebak op een verjaardag. Pret gegarandeerd!

10 min. bereiden
20 min. oventijd
1 uur wachten
8waarderingen

Ingrediënten

8 porties

100 g

ongezouten roomboter

90 g

bruine basterdsuiker

2

eierdooier

175 g

tarwebloem

20 g

cacaopoeder

1

decoratiestift witte chocola

1

decoratiestift pure chocola

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Leuk als traktatie of als gebak op een verjaardag. Pret gegarandeerd!

Aan de slag

1

Klop met de handmixer de boter met de basterdsuiker luchtig. Voeg al kloppend de eidooiers toe. Spatel als het ei is opgenomen de bloem en de cacao erdoor. Kneed het deeg kort door. Wikkel het deeg in vershoudfolie. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 175 °C. Verdeel het deeg in 8 gelijke porties. Rol elk stuk deeg met je handen uit tot een sliert van 20 cm en 1,5 cm doorsnee. Zorg ervoor dat aan het uiteinden een puntje zit. Probeer snel te werken, zodat het deeg niet te zacht wordt. Rol de slierten op een met bakpapier bekleedde bakplaat op tot een drol, met het puntje aan de bovenkant.

3

Bak de drollenkoekjes ca. 20 minuten in de oven. Laat afkoelen. Maak met de witte decoratiestift oogjes op de drollen. Maak er met de pure stift pupillen in.