Let­ter­koek­jes met om­bre gla­zuur

De natuurlijke kleurstof van biet zorgt voor de mooie roze kleurovergang bij deze koekjes.

  • gebak
  • 45 stuks
  • 30 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 8 min. oventijd
(1) waardeer
gebak De natuurlijke kleurstof van biet zorgt voor de mooie roze kleurovergang bij deze koekjes. 45 stuks
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • vershoudfolie
  • deegroller
  • letterstekers
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de boter, suiker en bloem in de keukenmachine en meng tot deegkruimels. Neem de kruimels uit de kom en kneed kort tot een samenhangende deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat het deeg 60 min. in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg met de deegroller in delen uit tot een lap van 3-4 mm dik. Steek met de uitsteekvormpjes letters uit het deeg.
  3. Kneed het overgebleven deeg tot een bal en leg in folie ingepakt terug in de koelkast.
  4. Leg de koekjes met een paar centimeter ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 8 min. gaar in de oven. Laat afkoelen. Herhaal met de rest van het deeg.
  5. Verdeel de poedersuiker over 3 kommetjes. Doe in het eerste kommetje een ½ tl bietensap en 1 tl water, in het tweede kommetje 1 tl bietensap en een ½ tl water en in het derde kommetje 1½ tl bietensap. Roer de glazuur in de bakjes goed door tot een egaal gekleurd, dik en glad glazuur is ontstaan.
  6. Schep met een theelepel of satéprikker het glazuur over de letterkoekjes. Gebruik voor een woord dat je wilt vormen met de letterkoekjes glazuur van oplopende kleuren, van licht naar donker of andersom (ombre).

variatietip:

Kijk op ah.nl/koekenbakkers voor nog meer letterkoekjes-recepten.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 30 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 1 g
Tags
Ook te zien in

Letterkoekjes met ombre glazuur

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Let­ter­koek­jes met om­bre gla­zuur

1
1
  • 90 g ongezouten roomboter
  • 60 g witte basterdsuiker
  • 125 g tarwebloem

Doe de boter, suiker en bloem in de keukenmachine en meng tot deegkruimels.

2
2

Neem de kruimels uit de kom en kneed kort tot een samenhangende deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat het deeg 60 min. in de koelkast rusten.

3
3

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg met de deegroller in delen uit tot een lap van 3-4 mm dik.

4
4

Steek met de uitsteekvormpjes letters uit het deeg.

5
5

Kneed het overgebleven deeg tot een bal en leg in folie ingepakt terug in de koelkast.

6
6

Leg de koekjes met een paar centimeter ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat.

7
7

Bak in ca. 8 min. gaar in de oven. Laat afkoelen. Herhaal met de rest van het deeg.

8
8
  • 120 g poedersuiker

Verdeel de poedersuiker over 3 kommetjes.

9
9
  • 3 tl Zonnatura bietensap
  • 1½ tl kraanwater

Doe in het eerste kommetje een ½ tl bietensap en 1 tl water, in het tweede kommetje 1 tl bietensap en een ½ tl water en in het derde kommetje 1½ tl bietensap.

10
10

Roer de glazuur in de bakjes goed door tot een egaal gekleurd, dik en glad glazuur is ontstaan.

11
11

Schep met een theelepel of satéprikker het glazuur over de letterkoekjes.

12
12

Gebruik voor een woord dat je wilt vormen met de letterkoekjes glazuur van oplopende kleuren, van licht naar donker of andersom (ombre).

variatietip:

Kijk op ah.nl/koekenbakkers voor nog meer letterkoekjes-recepten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.