bewaar
Applecrumble met hazelnoten
Applecrumble met hazelnoten
bewaar

Applecrumble met hazelnoten

Warm gebak dat het ook perfect doet als nagerecht.

10 min. bereiden
20 min. oventijd
181waarderingen

Ingrediënten

4 personen

65 g

ongebrande hazelnoten

150 g

ongezouten roomboter

100 g

witte basterdsuiker

200 g

tarwebloem

1 mespunt

zout

½ el

kraanwater

720 g

appelcompote

2 el

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • kleine lage ovenschaaltjes

Warm gebak dat het ook perfect doet als nagerecht.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de hazelnoten grof. Snijd de boter in blokjes. Kneed in een kom de boter, basterdsuiker, bloem, zout en het water tot kruimeldeeg. Meng de hazelnoten erdoor. Verdeel de appelcompote en het kruimeldeeg over de ovenschaaltjes.

2

Bak de applecrumble ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin. Neem de applecrumble uit de oven, bestuif met de poedersuiker en serveer warm.