bewaar
Zandkoekjes met hazelnoten en specerijen
Zandkoekjes met hazelnoten en specerijen
bewaar

Zandkoekjes met hazelnoten en specerijen

Het bekende zelf-maak-koekje met extra bite en smaak.

20 min. bereiden
15 min. oventijd
45 min. wachten
13waarderingen

Ingrediënten

95 g

ongebrande hazelnoten

135 g

tarwebloem

200 g

poedersuiker

1 tl

vanillesuiker

2 tl

gemalen kaneel

1 tl

gemalen kardemom

125 g

zachte boter

1 el

kraanwater

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • vershoudfolie

  • deegroller

  • uitsteekvormpjes

Het bekende zelf-maak-koekje met extra bite en smaak.

Aan de slag

1

Maal 40 g hazelnoten fijn in de keukenmachine (ca. 30 sec.) Maal niet te lang anders komt er te veel olie uit de noten vrij. Doe de bloem in een kom en maak er een kuiltje in. Doe hier de fijngemalen hazelnoten, 75 g poedersuiker, de vanillesuiker, kaneel, kardemom en boter in.

2

Kneed met je handen tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie. Druk een beetje plat en laat 30 min. rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 ˚C. Hak de rest van de hazelnoten grof.

3

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad met de deegroller uit tot een lap van ca. 1/2 cm dik. Steek met het uitsteekvormpje 20 figuurtjes uit het deeg, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met de hazelnoten. Bak de koekjes in ca. 15 min. goudbruin en gaar.

4

Meng 1 el water door de rest van de poedersuiker en kaneel. Voeg eventueel druppelsgewijs extra water toe totdat je een glad glazuur krijgt. Haal de koekjes uit de oven. Laat 15 min. afkoelen en besprenkel de koekjes in een zigzaggende beweging met het kaneelglazuur.