bewaar
Kruidnoten met specerijen
Kruidnoten met specerijen
bewaar

Kruidnoten met specerijen

Waag het niet om met dit snoepgoed te gaan strooien, daar zijn ze veel te lekker voor.

45 min. bereiden
12 min. oventijd
240waarderingen

Ingrediënten

10 personen

250 g

zelfrijzend bakmeel

2 tl

gemalen kardemom

2 tl

gemalen kaneel

1 tl

gemalen kruidnagel

1 tl

gedroogde nootmuskaat

2 tl

gemalen gember

1 mespunt

zout

200 g

Zeeuwse keukenstroop

100 g

ongezouten roomboter

Waag het niet om met dit snoepgoed te gaan strooien, daar zijn ze veel te lekker voor.

Aan de slag

1

Zeef het bakmeel boven een kom. Meng er de kardemom, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, het gemberpoeder en het zout door. Snijd de boter in blokjes. Voeg de stroop en boter toe en kneed tot een samenhangende deegbal. Pak in met vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 170 ºC. Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er 4 rolletjes van 1 cm dik van. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukje tot een balletje. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, druk licht aan en bak ca. 12 min. in de oven. Laat uit de oven helemaal afkoelen.

Pepernoten maken

Instructievideo - 00:44 min.