bewaar
Kaneelkruidnoten
Kaneelkruidnoten
bewaar

Kaneelkruidnoten

15 min. bereiden
45 min. wachten
44waarderingen

Ingrediënten

10 personen

250 g

zelfrijzend bakmeel

3 tl

gemalen kaneel

200 g

Zeeuwse keukenstroop

100 g

boter

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Zeef het bakmeel boven een kom. Meng er de kaneel en een mespunt zout door.

2

Voeg de stroop en boter toe en kneed tot een samenhangende deegbal. Pak in met vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.

3

Verwarm de oven voor op 170 °C. Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er 4 rolletjes van 1 cm dik van. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukje tot een balletje.

4

Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, druk licht aan en bak ca. 12 min. in de oven. Laat uit de oven helemaal afkoelen.

Pepernoten maken

Instructievideo - 00:44 min.