bewaar
Pompoentulband
Pompoentulband
bewaar

Pompoentulband

1 uur 20 min. bereiden
1 uur 5 min. wachten
105waarderingen

Ingrediënten

16 porties

1 bak

pompoen

1 blik

gecondenseerde melk

4 el

keukenstroop

200 g

boter op kamertemperatuur

350 g

witte basterdsuiker

400 g

zelfrijzend bakmeel

2 tl

gemalen kaneel

4

eieren

1

vanillestokje

½ zak

gedroogde cranberry's

Dit heb je nodig

  • keukenmachine, satéprikker, tulbandvorm (inhoud 2 liter), ingevet

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 170 ºC. Kook de pompoen in een pan met water in 10 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken. Verwarm ondertussen de melk en keukenstroop in een steelpan. Breng al roerend met een houten lepel aan de kook. Kook op middelhoog vuur al roerend in 8 min. tot een stroperige saus. Laat van het vuur iets afkoelen.

2

Meng de boter en suiker 5 min. in de keukenmachine. Zeef ondertussen het bakmeel, de kaneel en een mespunt zout boven een kom.

3

Meng de eieren een voor een door het botermengsel in de keukenmachine. Snijd het vanillestokje open, schraap met een mespunt het merg eruit en voeg toe. Prak de pompoen en voeg toe. Laat de keukenmachine 1 min. draaien tot er een glad beslag is ontstaan. Voeg, om en om en in delen, de helft van de saus en het bakmeel toe. Schep er met een lepel 100 g cranberry's door.

4

Schenk het beslag in de tulbandvorm. Bak de tulband ca. 50 min. in het midden van de oven. Controleer na 45 min. op gaarheid met de satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 5 min. in de vorm afkoelen.

5

Stort de tulband op een schaal. Verwarm de rest van de saus en schenk erover. Bestrooi met de rest van de cranberry's. Laat de cake in 1 uur helemaal afkoelen.

Pompoentulband

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig