bewaar
Vanillekruidnoten
Vanillekruidnoten
bewaar

Vanillekruidnoten

15 min. bereiden
45 min. wachten
26waarderingen

Ingrediënten

10 personen

250 g

zelfrijzend bakmeel

1

vanillestokje

200 g

Zeeuwse keukenstroop

100 g

boter

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Zeef het bakmeel boven een kom. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Meng het merg samen met een mespunt zout door het bakmeel.

2

Voeg de stroop en boter toe en kneed tot een samenhangende deegbal. Pak in met vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.

3

Verwarm de oven voor op 170 °C. Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er 4 rolletjes van 1 cm dik van. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukje tot een balletje.

4

Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, druk licht aan en bak ca. 12 min. in de oven. Laat uit de oven helemaal afkoelen.

Pepernoten maken

Instructievideo - 00:44 min.