bewaar
Amandelcake met mandarijnensiroop
Amandelcake met mandarijnensiroop
bewaar

Amandelcake met mandarijnensiroop

45 min. bereiden
1 uur 10 min. wachten
38waarderingen

Ingrediënten

12 porties

250 g

boter

300 g

suiker

1

vanillestokje

4

eieren

2 bakjes

garneeramandelen

2

mandarijnen

120 g

zelfrijzend bakmeel

Dit heb je nodig

  • bakpapier, keukenmachine, cakevorm (28 cm)

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 160 °C. Laat de boter en de eieren op kamertemperatuur komen. Bekleed de vorm met bakpapier. Klop met een mixer de boter met 250 g suiker en een mespunt zout tot een luchtig mengel. Snijd het vanillestokje doormidden, schraap met een scherp mesje het merg eruit en voeg toe. Mix één voor één de eieren door het mengsel. Maal in de keukenmachine 130 g van het amandelschaafsel fijn. Rasp ondertussen de oranje schil van 1 mandarijn. Voeg de gemalen amandelen, het rasp en het bakmeel toe aan het beslag. Schep in de vorm. Zet de cakevorm vervolgens in het midden van de oven en bak de cake in ca. 1 uur goudbruin. Laat afkoelen in de vorm. Schil met een dunschiller de oranje schil van de andere mandarijn en snijd in reepjes van 2 mm breed. Pers de mandarijnen uit. Breng het sap met de rest van de suiker in een steelpan al roerend aan de kook. Voeg de reepjes mandarijnschil toe en laat 10-15 min. inkoken op laag vuur. Schep de rest van de amandelen erbij. Plaats de cake op een bord en schenk de hete siroop erover. Laat nog 10 min. afkoelen en snijd in plakken.

tip

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo - 00:48 min.