bewaar
Mandarijnenmuffins
Mandarijnenmuffins
bewaar

Mandarijnenmuffins

25 min. bereiden
55 min. wachten
32waarderingen

Ingrediënten

12 porties

7 grote

mandarijnen

300 g

zelfrijzend bakmeel

100 g

krokante muesli

100 g

witte basterdsuiker

5 el

sinaasappelmarmelade

2

eieren

100 g

boter

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 holtes, ingevet

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Boen 1 mandarijn schoon en rasp de oranje schil. Pers de mandarijnen uit en meet 200 ml sap af.

3

Roer in een kom het bakmeel, de muesli en basterdsuiker door elkaar. Roer 3 el marmelade, de eieren, boter en het sap en rasp in een andere kom door elkaar. Schep het mandarijnenmengsel snel door het meelmengsel.

4

Schep de holtes van de muffinvorm vol met beslag. Bak de muffins in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin. Neem uit de oven en bestrijk ze meteen met de rest van de marmelade. Laat de muffins afkoelen.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.