Man­da­rij­nen­muf­fins

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 250 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 55 min. wachten
(32) waardeer
nagerecht 12 stuks
3 32

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm met 12 holtes, ingevet

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Boen 1 mandarijn schoon en rasp de oranje schil. Pers de mandarijnen uit en meet 200 ml sap af.
  3. Roer in een kom het bakmeel, de muesli en basterdsuiker door elkaar. Roer 3 el marmelade, de eieren, boter en het sap en rasp in een andere kom door elkaar. Schep het mandarijnenmengsel snel door het meelmengsel.
  4. Schep de holtes van de muffinvorm vol met beslag. Bak de muffins in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin. Neem uit de oven en bestrijk ze meteen met de rest van de marmelade. Laat de muffins afkoelen.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.