Ka­neel­brood­jes met wal­no­ten en ro­zij­nen

Kaneelbroodjes zijn al heel lekker van zichzelf, maar deze met walnoten en rozijnen zijn pas echt om je vingers bij af te likken.

  • gebak
  • 8 stuks
  • 395 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 u. 45 min. wachten
    • 20 min. oventijd
(3) waardeer
gebak Kaneelbroodjes zijn al heel lekker van zichzelf, maar deze met walnoten en rozijnen zijn pas echt om je vingers bij af te likken. 8 stuks
4 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • schone theedoek
  • deegroller
  • springvorm (∅ 24 cm)
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de melk en ⅓ van de boter (op kamertemperatuur) in een steelpan en verwarm tot handwarm. Zet het vuur uit en voeg de gist toe als de boter gesmolten is. Doe de bloem in een kom met het zout en de vanillesuiker. Voeg het melkmengsel toe en kneed tot samenhangend deeg. Vorm er een bal van en laat in een met bloem bestoven en met een schone theedoek afgedekte kom 45 min. rijzen op een warme tochtvrije plek.
  2. Meng de basterdsuiker en kaneel door de rest van de zachte boter. Hak de noten in stukjes. Bestuif je werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een rechthoek van 25 x 35 cm. Bestrijk het deeg met de kaneelboter. Bestrooi met de noten en rozijnen. Rol het deeg op en snijd in 8 gelijke stukken. Bekleed de springvorm met bakpapier. Leg de deegrolletjes erin: 1 in het midden, de rest eromheen. Laat afgedekt nog 45 min. rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3. Bestrijk de broodjes met wat extra melk. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat 1 uur afkoelen. Meng de poedersuiker met het water. Besprenkel de broodjes met het glazuur.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Kaneelbroodjes met walnoten en rozijnen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ka­neel­brood­jes met wal­no­ten en ro­zij­nen

1
1
  • 175 ml volle melk
  • 25 g ongezouten roomboter

Doe de melk en boter (op kamertemperatuur) in een steelpan en verwarm tot handwarm.

2
2
  • 7 g gedroogde gist

Zet het vuur uit en voeg de gist toe als de boter gesmolten is.

3
3
  • 300 g tarwebloem
  • ¼ tl zout
  • 32 g vanillesuiker

Doe de bloem in een kom met het zout en de vanillesuiker. Voeg het melkmengsel toe en kneed tot samenhangend deeg.

4
4

Vorm er een bal van en laat in een met bloem bestoven en met een schone theedoek afgedekte kom 45 min. rijzen op een warme tochtvrije plek.

5
5
  • 75 g donkere basterdsuiker
  • 3 tl gemalen kaneel
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 75 g ongebrande walnoten

Meng de basterdsuiker en kaneel door de rest van de zachte boter. Hak de noten in stukjes.

6
6

Bestuif je werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een rechthoek van 25 x 35 cm.

7
7
  • 75 g rozijnen

Bestrijk het deeg met de kaneelboter. Bestrooi met de noten en rozijnen. Rol het deeg op en snijd in 8 gelijke stukken.

8
8

Bekleed de springvorm met bakpapier. Leg de deegrolletjes erin: 1 in het midden, de rest eromheen. Laat afgedekt nog 45 min. rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C.

9
9

Bestrijk de broodjes met wat extra melk. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat 1 uur afkoelen.

10
10
  • 50 g poedersuiker
  • 1 el kraanwater

Meng de poedersuiker met het water. Besprenkel de broodjes met het glazuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.