bewaar
Kaneelbroodjes met walnoten en rozijnen
Kaneelbroodjes met walnoten en rozijnen
bewaar

Kaneelbroodjes met walnoten en rozijnen

Kaneelbroodjes zijn al heel lekker van zichzelf, maar deze met walnoten en rozijnen zijn pas echt om je vingers bij af te likken.

20 min. bereiden
20 min. oventijd
1 uur 45 min. wachten
6waarderingen

Ingrediënten

8 porties

175 ml

volle melk

75 g

ongezouten roomboter

7 g

gedroogde gist

300 g

tarwebloem

¼ tl

zout

32 g

vanillesuiker

75 g

donkere basterdsuiker

3 tl

gemalen kaneel

75 g

ongebrande walnoten

75 g

rozijnen

50 g

poedersuiker

1 el

kraanwater

Dit heb je nodig

  • schone theedoek

  • deegroller

  • springvorm (∅ 24 cm)

  • bakpapier

Kaneelbroodjes zijn al heel lekker van zichzelf, maar deze met walnoten en rozijnen zijn pas echt om je vingers bij af te likken.

Aan de slag

1

Doe de melk en ⅓ van de boter (op kamertemperatuur) in een steelpan en verwarm tot handwarm. Zet het vuur uit en voeg de gist toe als de boter gesmolten is. Doe de bloem in een kom met het zout en de vanillesuiker. Voeg het melkmengsel toe en kneed tot samenhangend deeg. Vorm er een bal van en laat in een met bloem bestoven en met een schone theedoek afgedekte kom 45 min. rijzen op een warme tochtvrije plek.

2

Meng de basterdsuiker en kaneel door de rest van de zachte boter. Hak de noten in stukjes. Bestuif je werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een rechthoek van 25 x 35 cm. Bestrijk het deeg met de kaneelboter. Bestrooi met de noten en rozijnen. Rol het deeg op en snijd in 8 gelijke stukken. Bekleed de springvorm met bakpapier. Leg de deegrolletjes erin: 1 in het midden, de rest eromheen. Laat afgedekt nog 45 min. rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C.

3

Bestrijk de broodjes met wat extra melk. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat 1 uur afkoelen. Meng de poedersuiker met het water. Besprenkel de broodjes met het glazuur.