Op­ge­rol­de ka­neel-wal­no­ten-ro­zij­nen­brood­jes

Lekker bij de koffie: verse broodjes met walnoten en rozijnen. Alleen die geur al!

  • gebak
  • 8 stuks
  • 400 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 u. 45 min. wachten
    • 20 min. oventijd
(0) waardeer
gebak Lekker bij de koffie: verse broodjes met walnoten en rozijnen. Alleen die geur al! 8 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • springvorm 24 cm

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de melk met boter in een steelpan en verwarm tot handwarm. Zet het vuur uit, wacht tot de boter is gesmolten en voeg de gist toe. Doe de bloem in een kom en voeg de vanillesuiker en het zout toe. Schenk de warme melk met gesmolten boter erbij en kneed met de hand of met een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg. Maak er een mooie bol van en leg het deeg in een met bloem bestoven kom. Laat afgedekt met een schone theedoek 45 min. rijzen op een warme, tochtvrije plek.
  2. Laat ondertussen de rest van de boter zacht worden in een kom. Meng de basterdsuiker en de kaneel door de zachte boter. Hak de walnoten in stukjes. Rol het gerezen deeg uit tot een rechthoek van 25 x 35 cm op een met bloem bestoven werkblad. Rol het deeg op en snijd in 8 gelijke stukjes. Bekleed de springvorm met bakpapier. Leg de deegrolstukken in de springvorm, 1 stuk in het midden, de rest eromheen. Laat afgedekt nog 45 min. rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3. Bestrijk de broodjes met 1 el melk. Bak de kaneelbroodjes 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat de broodjes 1 uur akoelen. Meng de poedersuiker met het water. Neem de kaneelbroodjes uit de springvorm. Besprenkel de kaneelbroodjes met het glazuur.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 34

Opgerolde kaneel-walnoten-rozijnenbroodjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­ge­rol­de ka­neel-wal­no­ten-ro­zij­nen­brood­jes

1
1
  • 175 ml volle melk
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 7 g gedroogde gist

Doe de melk met de boter in een steelpan en verwarm tot handwarm. Zet het vuur uit, wacht tot de boter is gesmolten en voeg de gist toe.

2
2
  • 300 g patentbloem
  • 32 g vanillesuiker
  • ¼ tl zout

Doe de bloem in een kom en voeg de vanillesuiker en het zout toe.

3
3

Schenk de warme melk met gesmolten boter erbij en kneed met de hand of met een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg.

4
4

Maak er een mooie bol van en leg het deeg in een met bloem bestoven kom. Laat afgedekt met een schone theedoek 45 min. rijzen op een warme, tochtvrije plek.

5
5
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 75 g donkere basterdsuiker
  • 3 tl kaneel
  • 75 g ongezouten walnoten
  • 75 g rozijnen

Laat ondertussen de rest van de boter zacht worden in een kom. Meng de basterdsuiker en de kaneel door de zachte boter. Hak de walnoten in stukjes.

6
6

Rol het gerezen deeg uit tot een rechthoek van 25 x 35 cm op een met bloem bestoven werkblad.

7
7

Rol het deeg op en snijd in 8 gelijke stukjes. Bekleed de springvorm met bakpapier.

8
8

Leg de deegrolstukken in de springvorm, 1 stuk in het midden, de rest eromheen. Laat afgedekt nog 45 min. rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C.

9
9

Bestrijk de broodjes met 1 el melk. Bak de kaneelbroodjes 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat de broodjes 1 uur afkoelen.

10
10
  • 50 g poedersuiker
  • 1 el water

Meng de poedersuiker met het water. Neem de kaneelbroodjes uit de springvorm. Besprenkel de kaneelbroodjes met het glazuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.