bewaar
Hazelnoot-sneeuwballen
Hazelnoot-sneeuwballen
bewaar

Hazelnoot-sneeuwballen

Deze koekjes smelten in je mond en horen bij de feestdagen. Vervang eventueel de hazelnoten door evenveel amandelen, walnoten of pecannoten.

25 min. bereiden
15 min. oventijd
1 uur wachten
22waarderingen

Ingrediënten

30 porties

1

vanillestokje

250 g

ongezouten roomboter

200 g

poedersuiker

125 g

ongebrande hazelnoten

300 g

tarwebloem

½ tl

zout

Dit heb je nodig

  • mixer

  • keukenmachine

  • bakpapier

Deze koekjes smelten in je mond en horen bij de feestdagen. Vervang eventueel de hazelnoten door evenveel amandelen, walnoten of pecannoten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 165 °C. Snijd het vanillestokje in de lengte open met een scherp mesje. Schraap het merg eruit en doe in een kom.

2

Voeg de boter en 75 g poedersuiker toe. Mix met een mixer in 5 min. luchtig en romig.

3

Maal de hazelnoten in de keukenmachine in 1 min. tot meel. Mix de bloem, het hazelnootmeel en zout met de mixer op de laagste stand totdat het mengsel deeg wordt.

4

Vorm ballen ter grootte van een pingpongbal. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Let op dat ze niet bruin worden.

5

Neem uit de oven en doe de rest van de poedersuiker in een kommetje. Rol de warme koekjes erdoor. Laat in 1 uur helemaal afkoelen.

tip

bewaartipJe kunt deze koekjes maximaal 5 dagen van tevoren maken. Bewaar in een luchtdichte trommel.

bereidingstipVoor traditionele halvemaantjes, maak je halve maantjes uit het deeg in plaats van balletjes.

Hazelnoot-sneeuwballen

Instructievideo - 01:31 min.

Koekdoosje vouwen

Instructievideo - 00:33 min.