Let­ter­zand­koek­jes met dis­co­dip

Discodip maakt alles extra feestelijk. Waar is het feestje?

  • gebak
  • 45 stuks
  • 30 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 8 min. oventijd
(11) waardeer
gebak Discodip maakt alles extra feestelijk. Waar is het feestje? 45 stuks
3 11

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • vershoudfolie
  • letterstekers
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de boter, basterdsuiker en bloem in de keukenmachine en meng tot deegkruimels. Neem het deeg uit de kom en kneed kort samen met de helft van de discodip uit de regenboogfantasie tot een samenhangende deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat het deeg 60 min. in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg in delen uit tot 3-4 mm dik. Verdeel de rest van de discodip uit de regenboogfantasie over het uitgerolde deeg en druk zachtjes aan. Steek met behulp van uitsteekvormpjes letters uit het deeg.
  3. Kneed het overgebleven deeg tot een bal en leg in folie ingepakt terug in de koelkast. Leg de koekjes met een paar centimeter ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 8 min. gaar in de oven. Laat afkoelen. Herhaal met de rest van het deeg.

Tip:

Kijk op ah.nl/koekenbakkers voor nog meer letterkoekjes-recepten.

kookstaptip:

Om het discodip makkelijk in het deeg te kneden: doe het deeg in een ziplockzakje samen met de discodip, sluit het zakje en kneed zo de dip door het deeg.

kookstaptip:

Je kunt ook vierkantjes uit het deeg snijden en daaruit een letter steken. Dan kun je zowel de letter als het vierkantje bakken.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 30 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 1 g
Tags
Ook te zien in
oktober 2018

Letterzandkoekjes met discodip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Let­ter­zand­koek­jes met dis­co­dip

1
1
  • 90 g ongezouten roomboter
  • 60 g witte basterdsuiker
  • 125 g tarwebloem

Doe de boter, basterdsuiker en bloem in de keukenmachine en meng tot deegkruimels.

2
2
  • 2 tl Dr. Oetker regenboogfantasie

Neem het deeg uit de kom en kneed kort samen met de discodip uit de regenboogfantasie tot een samenhangende deegbal.

3
3

Verpak in vershoudfolie en laat het deeg 60 min. in de koelkast rusten.

4
4

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg in delen uit tot 3-4 mm dik.

5
5
  • 2 tl Dr. Oetker regenboogfantasie

Verdeel de rest van de discodip uit de regenboogfantasie over het uitgerolde deeg en druk zachtjes aan.

6
6

Steek met behulp van uitsteekvormpjes letters uit het deeg.

7
7

Kneed het overgebleven deeg tot een bal en leg in folie ingepakt terug in de koelkast.

8
8

Leg de koekjes met een paar centimeter ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat.

9
9

Bak in ca. 8 min. gaar in de oven. Laat afkoelen. Herhaal met de rest van het deeg.

kookstaptip:

Om het discodip makkelijk in het deeg te kneden: doe het deeg in een ziplockzakje samen met de discodip, sluit het zakje en kneed zo de dip door het deeg.

kookstaptip:

Je kunt ook vierkantjes uit het deeg snijden en daaruit een letter steken. Dan kun je zowel de letter als het vierkantje bakken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.