Let­ter­spe­cu­laas­koek­jes

Mmm...die geur van speculaas in huis. Dat is bijna nog lekkerder dan het koekje zelf. Bíjna.

  • gebak
  • 45 stuks
  • 30 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 8 min. oventijd
(7) waardeer
gebak Mmm...die geur van speculaas in huis. Dat is bijna nog lekkerder dan het koekje zelf. Bíjna. 45 stuks
3 7

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • vershoudfolie
  • deegroller
  • letterstekers
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de boter, basterdsuiker, bloem en koekkruiden in de keukenmachine en meng tot deegkruimels. Neem het deeg uit de kom en kneed kort tot een samenhangende deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat het deeg 60 min. in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg in delen uit tot 3-4 mm dik. Steek met behulp van uitsteekvormpjes letters uit het deeg. Kneed het overgebleven deeg tot een bal en leg in folie ingepakt terug in de koelkast.
  3. Leg de koekjes met een paar centimeter ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 8 min. gaar in de oven. Laat afkoelen. Herhaal met de rest van het deeg.

variatietip:

Kijk op ah.nl/koekenbakkers voor nog meer letterkoekjes-recepten.

kookstaptip:

Je kunt ook vierkantjes uit het deeg snijden en daaruit een letter steken. Dan kun je zowel de letter als het vierkantje bakken.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 30 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 1 g
Tags
Ook te zien in
oktober 2018

Letterspeculaaskoekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Let­ter­spe­cu­laas­koek­jes

1
1
  • 90 g ongezouten roomboter
  • 60 g witte basterdsuiker
  • 125 g tarwebloem
  • 2 el koek- en speculaaskruiden

Doe de boter, basterdsuiker, bloem en koekkruiden in de keukenmachine en meng tot deegkruimels.

2
2

Neem het deeg uit de kom en kneed kort tot een samenhangende deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat het deeg 60 min. in de koelkast rusten.

3
3

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg in delen uit tot 3-4 mm dik.

4
4

Steek met behulp van uitsteekvormpjes letters uit het deeg.

5
5

Kneed het overgebleven deeg tot een bal en leg in folie ingepakt terug in de koelkast.

6
6

Leg de koekjes met een paar centimeter ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat.

7
7

Bak in ca. 8 min. gaar in de oven. Laat afkoelen. Herhaal met de rest van het deeg.

variatietip:

Kijk op ah.nl/koekenbakkers voor nog meer letterkoekjes-recepten.

kookstaptip:

Je kunt ook vierkantjes uit het deeg snijden en daaruit een letter steken. Dan kun je zowel de letter als het vierkantje bakken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.