bewaar
Letterspeculaaskoekjes
Letterspeculaaskoekjes
bewaar

Letterspeculaaskoekjes

Mmm...die geur van speculaas in huis. Dat is bijna nog lekkerder dan het koekje zelf. Bíjna.

25 min. bereiden
8 min. oventijd
1 uur wachten
11waarderingen

Ingrediënten

90 g

ongezouten roomboter

60 g

witte basterdsuiker

125 g

tarwebloem

2 el

koek- en speculaaskruiden

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • vershoudfolie

  • deegroller

  • letterstekers

  • bakpapier

Mmm...die geur van speculaas in huis. Dat is bijna nog lekkerder dan het koekje zelf. Bíjna.

Aan de slag

1

Doe de boter, basterdsuiker, bloem en koekkruiden in de keukenmachine en meng tot deegkruimels. Neem het deeg uit de kom en kneed kort tot een samenhangende deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat het deeg 60 min. in de koelkast rusten.

2

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg in delen uit tot 3-4 mm dik. Steek met behulp van uitsteekvormpjes letters uit het deeg. Kneed het overgebleven deeg tot een bal en leg in folie ingepakt terug in de koelkast.

3

Leg de koekjes met een paar centimeter ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 8 min. gaar in de oven. Laat afkoelen. Herhaal met de rest van het deeg.

tip

variatietipKijk op ah.nl/koekenbakkers voor nog meer letterkoekjes-recepten.

kookstaptipJe kunt ook vierkantjes uit het deeg snijden en daaruit een letter steken. Dan kun je zowel de letter als het vierkantje bakken.