Kwark­bol met ap­pel, no­ten en zuid­vruch­ten

Weer eens wat anders dan taart: een kwarkbol met dadel en amandelen.

  • gebak
  • 10 stuks
  • 260 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 1 uur oventijd
(1) waardeer
gebak Weer eens wat anders dan taart: een kwarkbol met dadel en amandelen. 10 stuks
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe het zelfrijzend bakmeel in een ruime kom en voeg de kwark, suiker, het zout en de kruiden toe. Kneed tot een samenhangend deeg. Het deeg lijkt eerst te droog, maar na een tijdje kneden wordt het soepeler. Kneed dan de stukjes appel, de abrikozenstenen, dadelblokjes en amandelen erdoor.
  2. Vorm een bal van het deeg en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Strijk het deeg met natgemaakte handen glad. Bak de kwarkbol in ca. 1 uur bruin en gaar in het midden van de oven. Dek af met aluminiumfolie als het brood te donker wordt. Laat in 2 uur akoelen.

bereidingstip:

Je kunt ook een (stand)mixer met deeghaak gebruiken om het deeg te kneden.

combinatietip:

Lekker met (gezouten) boter.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 280 mg
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 34

Kwarkbol met appel, noten en zuidvruchten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kwark­bol met ap­pel, no­ten en zuid­vruch­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 1 friszure appel

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes.

3
3
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 300 g volle Franse kwark
  • 50 g lichte basterdsuiker
  • 1 tl zout
  • 2 tl koek- en speculaaskruiden

Doe het zelfrijzend bakmeel in een ruime kom en voeg de kwark, suiker, het zout en de kruiden toe. Kneed tot een samenhangend deeg.

4
4
  • 75 g abrikozenstenen
  • 75 g dadelblokjes
  • 75 g ongezouten amandelen

Het deeg lijkt eerst te droog, maar na een tijdje kneden wordt het soepeler. Kneed dan de stukjes appel, de abrikozenstenen, dadelblokjes en amandelen erdoor.

5
5

Vorm een bal van het deeg en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Strijk het deeg met natgemaakte handen glad.

6
6

Bak de kwarkbol in ca. 1 uur bruin en gaar in het midden van de oven. Dek af met aluminiumfolie als het brood te donker wordt. Laat in 2 uur akoelen.

bereidingstip:

Je kunt ook een (stand)mixer met deeghaak gebruiken om het deeg te kneden.

combinatietip:

Lekker met (gezouten) boter.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.