bewaar
Pepernoten zonder zuivel
Pepernoten zonder zuivel
bewaar

Pepernoten zonder zuivel

Lactosevrije pepernoten, met koolzaadolie in plaats van boter. Om flink mee te strooien!

20 min. bereiden
10 min. oventijd
30 min. wachten
38waarderingen

Ingrediënten

40 porties

1 mespunt

zout

10 g

koek- en speculaaskruiden

75 g

lichtbruine basterdsuiker

150 g

zelfrijzend bakmeel

75 ml

koolzaadolie

Lactosevrije pepernoten, met koolzaadolie in plaats van boter. Om flink mee te strooien!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Doe alle ingrediënten in een kom en voeg het zout toe. Meng met de hand tot een samenhangend deeg. Het deeg blijft een beetje los. Verpak in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.

3

Breek van het deeg stukjes zo groot als flinke suikerklontjes en druk ze stevig in elkaar. Leg de pepernoten op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin en gaar.

allergietipIn het thema 'lactosevrij' op ah.nl/allerhande vindt u nog meer recepten voor een lactosevrij dieet.