Dis­co­dip-ci­troen­taart

Jarig in de zomer? Vier het met deze frisse taart met monchou en lemon curd.

  • gebak
  • 16 personen
  • 375 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 5 uur wachten
(1) waardeer
gebak Jarig in de zomer? Vier het met deze frisse taart met monchou en lemon curd. 16 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • handmixer
  • 2 ronde springvormen (Ø 18 cm)
  • bakpapier
  • uitsteekvormpje hart

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de zachte boter in een kom samen met de suiker en een mespunt zout. Klop met een mixer in 5 min. tot een luchtig mengsel. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het mengsel en spatel er rustig door.
  2. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen boven het beslag en pers de vrucht uit. Meng het citroensap ook door het beslag, samen met de sour cream. Meng de grote gekleurde bolletjes en de gekleurde hagelslag uit de regenboogfantasiestrooier door het beslag.
  3. Klem een stuk bakpapier op de bodems van de springvormen en vet de randen goed in. Verdeel het beslag over de springvormen en bak de cakebodems in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat in 2 uur helemaal afkoelen. Snijd het buitenste randje van de taartbodems weg zodat de gespikkelde binnenkant zichtbaar wordt.
  4. Klop met een mixer de MonChou met de lemon curd tot een gladde massa. Bestrijk 1 cakebodem met ¾ van de MonChou, leg de 2e cakelaag er ondersteboven op, zodat de platste kant naar boven ligt. Duw aan totdat de MonChou een beetje naar buiten steekt. Strijk met een spatel de zijkant glad.
  5. Bestrijk de bovenkant van de taart met de rest van de MonChou. Leg een hartjesuitsteekvorm midden op de taart en bestrooi de taart vervolgens met de discodip uit de strooier om het hart heen. Neem de hartjesvorm weer van de taart.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
augustus 2018

Discodip-citroentaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Dis­co­dip-ci­troen­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 170 °C.

2
2
  • 250 g ongezouten roomboter
  • 225 g fijne kristalsuiker

Doe de zachte boter in een kom samen met de suiker en een mespunt zout.

3
3

Klop met een mixer in 5 min. tot een luchtig mengsel.

4
4
  • 5 middelgrote eieren

Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.

5
5
  • 275 g zelfrijzend bakmeel

Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het mengsel en spatel er rustig door.

6
6
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen boven het beslag en pers de vrucht uit.

7
7
  • 125 g sour cream

Meng het citroensap ook door het beslag, samen met de sour cream.

8
8
  • 1 bakje Dr. Oetker regenboogfantasie

Meng de grote gekleurde bolletjes en de gekleurde hagelslag uit de regenboogfantasiestrooier door het beslag.

9
9

Klem een stuk bakpapier op de bodems van de springvormen en vet de randen goed in.

10
10

Verdeel het beslag over de springvormen en bak de cakebodems in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

11
11

Neem uit de oven en laat in 2 uur helemaal afkoelen. Snijd het buitenste randje van de taartbodems weg zodat de gespikkelde binnenkant zichtbaar wordt.

12
12
  • 400 g MonChou
  • 100 g lemon curd

Klop met een mixer de MonChou met de lemon curd tot een gladde massa.

13
13

Bestrijk 1 cakebodem met ¾ van de MonChou, leg de 2e cakelaag er ondersteboven op, zodat de platste kant naar boven ligt.

14
14

Duw aan totdat de MonChou een beetje naar buiten steekt. Strijk met een spatel de zijkant glad.

15
15

Bestrijk de bovenkant van de taart met de rest van de MonChou.

16
16

Leg een hartjesuitsteekvorm midden op de taart en bestrooi de taart vervolgens met de discodip uit de strooier om het hart heen.

17
17

Neem de hartjesvorm weer van de taart.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.