Ko­nink­lij­ke cup­ca­kes

Prinsheerlijk, deze zelfgemaakte cupcakes met oranje glazuur en zilveren kroontjes.

  • gebak
  • 12 stuks
  • 205 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 20 min. oventijd
(0) waardeer
gebak Prinsheerlijk, deze zelfgemaakte cupcakes met oranje glazuur en zilveren kroontjes. 12 stuks

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm met 12 holtes
  • papieren cupcakevormpjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Zet het vuur uit als ⅔ van de boter gesmolten is. De rest van de boter smelt vanzelf. Breek de eieren boven een kom en klop schuimig met een mixer. Voeg de suiker toe en klop tot een stevig lichtgeel eierschuim. Dit duurt ca. 5 min. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het eierschuim en schenk de gesmolten boter erbij. Spatel door elkaar.
  2. Boen de sinaasappel schoon. Rasp de oranje schil van de sinaasappel erboven en pers de vrucht uit. Voeg het sap toe aan het beslag en meng erdoor. Leg de papieren cupcakevormpjes in de muffinvorm en vul de vormpjes voor ⅔ met het beslag. Bak de cupcakes in ca. 20 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat in 1 uur helemaal afkoelen.
  3. Doe het glazuur in een kommetje en meng de rode en gele kleurstof erdoor. Bestrijk de cupcakes met het oranje glazuur en maak op elke cupcake een kroontje van zilveren parels.

variatietip:

Bak voor rood-wit-blauwe cupcakes de cakejes in een blauwgeruit vormpje (set van 5 kleuren, Dr. Oetker). Bestrijk de afgekoelde cupcakes met het witte glazuur. Spuit pas als je een cupcake verkoopt een mooie toef slagroom (spuitbus) op de cupcake en leg er een gewassen aardbei (met kroontje) bovenop.

Tip:

Zachte zilverparels zijn alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt als alternatief ook een kroontje op de cupcake tekenen met een decoratiestift (pak 4 stuks, Dr. Oetker).

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 7  g
  • natrium 120 mg
Tags
Ook te zien in

Koninklijke cupcakes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ko­nink­lij­ke cup­ca­kes

1
1
  • 150 g ongezouten roomboter

Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Zet het vuur uit als ⅔ van de boter gesmolten is. De rest van de boter smelt vanzelf.

2
2
  • 3 middelgrote eieren
  • 150 g fijne kristalsuiker

Breek de eieren boven een kom en klop schuimig met een mixer. Voeg de suiker toe en klop tot een stevig lichtgeel eierschuim. Dit duurt ca. 5 min.

3
3
  • 175 g zelfrijzend bakmeel

Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het eierschuim en schenk de gesmolten boter erbij. Spatel door elkaar.

4
4
  • 1 sinaasappel

Boen de sinaasappel schoon. Rasp de oranje schil van de sinaasappel erboven en pers de vrucht uit. Voeg het sap toe aan het beslag en meng erdoor.

5
5

Leg de papieren cupcakevormpjes in de muffinvorm en vul de vormpjes voor ⅔ met het beslag.

6
6

Bak de cupcakes in ca. 20 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat in 1 uur helemaal afkoelen.

7
7
  • 125 g Dr. Oetker wit glazuur
  • 1 tl Dr. Oetker rode kleurstof
  • 1 tl Dr. Oetker gele kleurstof

Doe het glazuur in een kommetje en meng de rode en gele kleurstof erdoor.

8
8
  • 2 el Dr. Oetker zachte parels zilver

Bestrijk de cupcakes met het oranje glazuur en maak op elke cupcake een kroontje van zilveren parels.

variatietip:

Bak voor rood-wit-blauwe cupcakes de cakejes in een blauwgeruit vormpje (set van 5 kleuren, Dr. Oetker). Bestrijk de afgekoelde cupcakes met het witte glazuur. Spuit pas als je een cupcake verkoopt een mooie toef slagroom (spuitbus) op de cupcake en leg er een gewassen aardbei (met kroontje) bovenop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.