Rood-wit-blau­we do­nuts

Speciaal voor Koningsdag (of andere feestdagen natuurlijk).

(2) waardeer
amerikaans gebak Speciaal voor Koningsdag (of andere feestdagen natuurlijk). 6 stuks
5 2

Advertentie

Ingrediënten

6 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng ⅓ met 20 druppels rode kleurstof, ⅓ met 10 druppels blauwe kleurstof en laat ⅓ wit.
  2. Maak met behulp van een theelepel een baan rood glazuur op de bovenkant van de donut, een baan wit in het midden en een baan blauw aan de onderkant, zodat er een Nederlandse vlag ontstaat.

Tip:

Het glazuur kan smelten, dus houd de donuts liever uit de zon.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Rood-wit-blauwe donuts

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rood-wit-blau­we do­nuts

1
1
  • 125 g wit glazuur

Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 45 g Dr. Oetker kleurstoffen

Meng ⅓ met 20 druppels rode kleurstof, ⅓ met 10 druppels blauwe kleurstof en laat ⅓ wit.

3
3
  • 6 minidonuts

Maak met behulp van een theelepel een baan rood glazuur op de bovenkant van de donut, een baan wit in het midden en een baan blauw aan de onderkant, zodat er een Nederlandse vlag ontstaat.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.