bewaar
Soesjeskrans
Soesjeskrans
bewaar

Soesjeskrans

Hoe je met heerlijk romige soesjes in een handomdraai de meest bijzondere traktatie op tafel tovert: de soesjes-krans!

25 min. bereiden
15 min. wachten
1waarderingen

Ingrediënten

8 personen

100 g

melkchocolade

44

koelverse slagroomsoesjes

100 g

witte chocolade

20 g

pistachenoten

15 g

Dr. Oetker regenboogfantasie

15 g

Dr. Oetker glamour mix

140 g

verse frambozen

Dit heb je nodig

  • platte schaal

Hoe je met heerlijk romige soesjes in een handomdraai de meest bijzondere traktatie op tafel tovert: de soesjes-krans!

Aan de slag

1

Breek de melkchocolade en verwarm in een kom boven een pan kokend water (au-bain marie). Zorg dat de kom het water niet raakt. Roer als de chocolade gesmolten is door en laat iets afkoelen.

2

Dip de helft van de soesjes met de bovenkant in de gesmolten melkchocolade en laat tot gebruik opstijven in de koelkast.

3

Breek ondertussen de witte chocolade en verwarm in een andere kom boven een pan kokend water (au-bain marie). Zorg dat de kom het water niet raakt, Roer als de witte chocolade gesmolten is door en laat iets afkoelen. Hak de pistachenoten fijn.

4

Leg een klein kommetje omgekeerd in het midden van de serveerschaal. Verdeel soesjes met de melkchocolade losjes om het kommetje heen in een losse krans.

5

Doop 7 soesjes (per soesjeskrans) 1 voor 1 in de witte chocolade, doop ze direct in de discodip en leg ze tussen de soezen met melkchocolade op de schaal. Doop 7 soesjes (per soesjeskrans) 1 voor 1 in de witte chocolade, doop ze direct in de glamourmix. Doop de rest van de soesjes in de witte chocolade, doop ze direct in de pistachenoten. Leg ze tussen de andere soesjes op de schaal en stapel tot een krans van Ø 25 cm.

6

Sprenkel de rest van de gesmolten witte chocolade er losjes overheen. Versier de krans met de frambozen. Laat 15 min. staan, tot de witte chocolade gestold is.

tip

algemeenKinderen kunnen meehelpen met het versieren van de soesjes.