Soes­jes­krans

Hoe je met heerlijk romige soesjes in een handomdraai de meest bijzondere traktatie op tafel tovert: de soesjes-krans!

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 540 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(0) waardeer
nagerecht Hoe je met heerlijk romige soesjes in een handomdraai de meest bijzondere traktatie op tafel tovert: de soesjes-krans! 8 personen

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • platte schaal

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breek de melkchocolade en verwarm in een kom boven een pan kokend water (au-bain marie). Zorg dat de kom het water niet raakt. Roer als de chocolade gesmolten is door en laat iets afkoelen.
  2. Dip de helft van de soesjes met de bovenkant in de gesmolten melkchocolade en laat tot gebruik opstijven in de koelkast.
  3. Breek ondertussen de witte chocolade en verwarm in een andere kom boven een pan kokend water (au-bain marie). Zorg dat de kom het water niet raakt, Roer als de witte chocolade gesmolten is door en laat iets afkoelen. Hak de pistachenoten fijn.
  4. Leg een klein kommetje omgekeerd in het midden van de serveerschaal. Verdeel soesjes met de melkchocolade losjes om het kommetje heen in een losse krans.
  5. Doop 7 soesjes (per soesjeskrans) 1 voor 1 in de witte chocolade, doop ze direct in de discodip en leg ze tussen de soezen met melkchocolade op de schaal. Doop 7 soesjes (per soesjeskrans) 1 voor 1 in de witte chocolade, doop ze direct in de glamourmix. Doop de rest van de soesjes in de witte chocolade, doop ze direct in de pistachenoten. Leg ze tussen de andere soesjes op de schaal en stapel tot een krans van Ø 25 cm.
  6. Sprenkel de rest van de gesmolten witte chocolade er losjes overheen. Versier de krans met de frambozen. Laat 15 min. staan, tot de witte chocolade gestold is.

Tip:

Kinderen kunnen meehelpen met het versieren van de soesjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 42 g
    waarvan suikers 32 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 24 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Soesjeskrans

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Soes­jes­krans

1
1
  • 100 g melkchocolade

Breek de melkchocolade en verwarm in een kom boven een pan kokend water (au-bain marie).

2
2

Zorg dat de kom het water niet raakt. Roer als de chocolade gesmolten is door en laat iets afkoelen.

3
3
  • 22 koelverse slagroomsoesjes

Dip de soesjes met de bovenkant in de gesmolten melkchocolade en laat tot gebruik opstijven in de koelkast.

4
4
  • 100 g witte chocolade

Breek ondertussen de witte chocolade en verwarm in een andere kom boven een pan kokend water (au-bain marie).

5
5
  • 20 g pistachenoten

Zorg dat de kom het water niet raakt, Roer als de witte chocolade gesmolten is door en laat iets afkoelen. Hak de pistachenoten fijn.

6
6

Leg een klein kommetje omgekeerd in het midden van de serveerschaal. Verdeel de soesjes met de melkchocolade losjes om het kommetje heen in een losse krans.

7
7
  • 7 koelverse slagroomsoesjes
  • 15 g Dr. Oetker regenboogfantasie

Doop de soesjes 1 voor 1 in de witte chocolade, doop ze direct in de discodip en leg ze tussen de soezen met melkchocolade op de schaal.

8
8
  • 7 koelverse slagroomsoesjes
  • 15 g Dr. Oetker glamour mix

Doop de soesjes 1 voor 1 in de witte chocolade, doop ze direct in de glamourmix.

9
9
  • 8 koelverse slagroomsoesjes

Doop de rest van de soesjes in de witte chocolade, doop ze direct in de pistachenoten.

10
10

Leg ze tussen de andere soesjes op de schaal en stapel tot een krans van Ø 25 cm.

11
11
  • 140 g verse frambozen

Sprenkel de rest van de gesmolten witte chocolade er losjes overheen. Versier de krans met de frambozen.

12
12

Laat 15 min. staan, tot de witte chocolade gestold is.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.