bewaar
Chocoballetjes met havermout en kokos
Chocoballetjes met havermout en kokos
bewaar

Chocoballetjes met havermout en kokos

De combi koffie en chocolade is een gegarandeerd succes. De havermout zorgt voor een verrassende structuur.

20 min. bereiden
1 uur wachten
105waarderingen

Ingrediënten

30 porties

100 g

studentenhaver

200 g

havermout

1 tl

Dr. Oetker vanillearoma

30 ml

espresso

4 el

cacaopoeder

120 g

poedersuiker

120 g

ongezouten roomboter

55 g

gemalen kokos

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

De combi koffie en chocolade is een gegarandeerd succes. De havermout zorgt voor een verrassende structuur.

Aan de slag

1

Maal de studentenhaver 10 sec. in de keukenmachine. Meng de boter, poedersuiker, cacaopoeder, espresso en het vanillearoma erdoor. Schep in een kom en meng de havermout erdoor.

2

Rol met je handen balletjes van het mengsel ter grootte van een walnoot. Leg de kokos in een diep bord. Rol de balletjes erdoor tot ze rondom met kokos bedekt zijn. Laat ze minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast opstijven. Serveer ze bij een kop koffie.

bereidingstipJe kunt de balletjes 2 dagen van te voren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Chocoballetjes met havermout en kokos

De combi koffie en chocolade is een gegarandeerd succes. De havermout zorgt voor een verrassende structuur.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig