bewaar
Chocolade-empanadas met banaan en kokos
Chocolade-empanadas met banaan en kokos
bewaar

Chocolade-empanadas met banaan en kokos

Deze zoete variant van de gevulde deeghapjes heeft een vulling van banaan, honing, kokos en koffieboontjes. Verrassend!

45 min. bereiden
25 min. oventijd
1 uur wachten
14waarderingen

Ingrediënten

100 g

ongezouten roomboter

200 g

tarwebloem

40 g

cacaopoeder

50 g

poedersuiker

½ tl

zout

3

middelgrote eieren

1

limoen

50 g

stemgember

3 stuks

rijpe banaan

55 g

gemalen kokos

4 el

vloeibare honing

100 g

mokkaboontjes

1

bloem om te bestuiven

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • vershoudfolie

  • uitsteekvorm (∅ 10 cm)

  • deegroller

  • bakpapier

Deze zoete variant van de gevulde deeghapjes heeft een vulling van banaan, honing, kokos en koffieboontjes. Verrassend!

Aan de slag

1

Snijd de boter in stukjes. Maal de boter in de keukenmachine met de bloem, cacao, poedersuiker en het zout tot een kruimelig deeg. Voeg 2 eieren toe. Draai tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en druk plat. Laat 1 uur rusten in de koelkast.

2

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de helft van de vrucht uit. Hak de stemgember fijn. Prak de bananen met een vork grof in een kom. Meng het limoenrasp en -sap, de gember, kokos, honing en mokkaboontjes erdoor.

3

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een lap van 3 mm dik. Steek er met de metalen ring rondjes uit van ∅ 10 cm. Kneed een bal van het overgebleven deeg, rol uit tot een lap van 3 mm dik en steek er opnieuw rondjes uit. Herhaal tot je 14 deegrondjes hebt.

4

Rol elk deegrondje uit tot ∅ 12 cm. Schep in het midden van elk rondje 1 el banaanvulling. Bestrijk de deegranden met wat water en vouw de rondjes over de vulling dicht tot een halve maan. Druk de deegranden met een vork op elkaar. Leg de empanadas naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het laatste ei los en bestrijk hier de empanadas mee.

5

Bak de empanadas in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin. Serveer ze warm of koud.

tip

combinatietipLekker met dulce de leche (karamelsaus).