bewaar
Tulband met anijs en banaan
Tulband met anijs en banaan
bewaar

Tulband met anijs en banaan

Klassieke cake met een twist, daar blijf je van eten.

15 min. bereiden
50 min. oventijd
1 uur 10 min. wachten
26waarderingen

Ingrediënten

12 personen

2

rijpe bananen

125 g

crème fraîche

100 g

royale rozijnen uit chili

400 g

cakemix

3

middelgrote eieren

50 ml

halfvolle melk

180 ml

koolzaadolie

8 g

bakpoeder

1 el

gemalen anijszaad

2 el

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • satéprikker

Klassieke cake met een twist, daar blijf je van eten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

2

Pel en prak de bananen. Meng met de crème fraîche en rozijnen.

3

Doe de cakemix, eieren, melk, olie, bakpoeder en het anijszaad in een ruime mengkom. Mix met een handmixer op de laagste stand in 1 min. tot een glad geheel. Voeg het bananenmengsel toe en mix in 5 min. tot een samenhangend beslag.

4

Vet de tulbandvorm in, verdeel het beslag erover en bak ca. 50 min. in het midden van de oven gaar.

5

Controleer na 45 min. met de satéprikker op gaarheid. Komt deze er schoon uit, dan is de tulband gaar. Laat 10 min. afkoelen in de vorm. Zet een bord of platte schaal omgekeerd op de tulband en keer om, zodat hij uit de vorm komt. Laat in 1 uur volledig afkoelen. Bestrooi voor het serveren met de poedersuiker.