Cho­co­la­de­ca­ke met blau­we bes­sen en ba­naan

Oóóh, tegen chocoladecake zeggen we echt geen nee. Helemaal niet tegen deze cake deluxe.

  • gebak
  • 10 personen
  • 360 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 50 min. oventijd
(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Oóóh, tegen chocoladecake zeggen we echt geen nee. Helemaal niet tegen deze cake deluxe. 10 personen
3 15

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • cakevorm (30 cm)
  • blender of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Breng een pan water aan de kook.
  2. Hak de pure chocolade in stukjes en doe in een kom. Zet de kom op de pan met water en zorg dat de bodem het water niet raakt (au bain- marie). Smelt de chocolade. Laat een beetje afkoelen. Maal ondertussen de havermout fijn in de blender of keukenmachine. Meng met het amandelmeel en de bakpoeder in een kom. Meng in de blender of keukenmachine de bananen met de eieren en kokosolie tot een glad mengsel. Spatel door het havermoutmengsel. Roer ⅔ van de bessen en de gesmolten pure chocolade erdoor.
  3. Schep het beslag in de cakevorm en bak in ca. 50 min. gaar in het midden van de oven. Laat in 2 uur afkoelen. Smelt de melkchocolade au bain-marie. Neem de pan van het vuur en roer de crème fraîche erdoor. Hak de bananenchips grof. Bestrijk de bovenkant van de cake met het chocolademengsel en bestrooi met de rest van de blauwe bessen en de bananenchips.
video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Chocoladecake met blauwe bessen en banaan

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­la­de­ca­ke met blau­we bes­sen en ba­naan

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Bekleed de cakevorm met bakpapier. Breng een pan water aan de kook.

3
  • 200 g extra pure chocolade 85%

Hak de pure chocolade in stukjes en doe in een kom.

4

Zet de kom op de pan met water en zorg dat de bodem het water niet raakt (au bain-marie). Smelt de chocolade. Laat een beetje afkoelen.

5
  • 75 g havermout
  • 75 g amandelmeel
  • 2 tl bakpoeder

Maal ondertussen de havermout fijn in de blender of keukenmachine. Meng met het amandelmeel en de bakpoeder in een kom.

6
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 2 el kokosolie

Meng in de blender of keukenmachine de bananen met de eieren en kokosolie tot een glad mengsel. Spatel door het havermoutmengsel.

7
  • 200 g blauwe bessen

Roer de bessen en de gesmolten pure chocolade erdoor.

8

Schep het beslag in de cakevorm en bak in ca. 50 min. gaar in het midden van de oven. Laat in 2 uur afkoelen.

9
  • 50 g melkchocolade
  • 60 g crème fraîche
  • 40 g bananenchips

Smelt de melkchocolade au bain-marie. Neem de pan van het vuur en roer de crème fraîche erdoor. Hak de bananenchips grof.

10
  • 100 g blauwe bessen

Bestrijk de bovenkant van de cake met het chocolademengsel en bestrooi met de rest van de blauwe bessen en de bananenchips.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.