Chocoladecake met blauwe bessen en banaan
Oóóh, tegen chocoladecake zeggen we echt geen nee. Helemaal niet tegen deze cake deluxe.

Advertentie
Ingrediënten
- 200 g Delicata extra pure chocolade 85%
- 75 g havermout
- 75 g amandelmeel
- 2 tl bakpoeder
- 3 rijpe bananen
- 3 middelgrote eieren
- 2 el kokosolie
- 300 g verse blauwe bessen
- 50 g melkchocolade
- 60 g crème fraîche
- 40 g bananenchips
Keukenspullen
- bakpapier
- cakevorm (30 cm)
- blender of keukenmachine
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Breng een pan water aan de kook.
- Hak de pure chocolade in stukjes en doe in een kom. Zet de kom op de pan met water en zorg dat de bodem het water niet raakt (au bain- marie). Smelt de chocolade. Laat een beetje afkoelen. Maal ondertussen de havermout fijn in de blender of keukenmachine. Meng met het amandelmeel en de bakpoeder in een kom. Meng in de blender of keukenmachine de bananen met de eieren en kokosolie tot een glad mengsel. Spatel door het havermoutmengsel. Roer ⅔ van de bessen en de gesmolten pure chocolade erdoor.
- Schep het beslag in de cakevorm en bak in ca. 50 min. gaar in het midden van de oven. Laat in 2 uur afkoelen. Smelt de melkchocolade au bain-marie. Neem de pan van het vuur en roer de crème fraîche erdoor. Hak de bananenchips grof. Bestrijk de bovenkant van de cake met het chocolademengsel en bestrooi met de rest van de blauwe bessen en de bananenchips.

Au bain-marie smelten
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 360 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 25 g
-
vet 24 g
waarvan verzadigd 14 g - natrium 160 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Chocoladecake met blauwe bessen en banaan
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Chocoladecake met blauwe bessen en banaan

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bekleed de cakevorm met bakpapier. Breng een pan water aan de kook.

- 200 g Delicata extra pure chocolade 85%
Hak de pure chocolade in stukjes en doe in een kom.

Zet de kom op de pan met water en zorg dat de bodem het water niet raakt (au bain-marie). Smelt de chocolade. Laat een beetje afkoelen.

- 75 g havermout
- 75 g amandelmeel
- 2 tl bakpoeder
Maal ondertussen de havermout fijn in de blender of keukenmachine. Meng met het amandelmeel en de bakpoeder in een kom.

- 3 rijpe bananen
- 3 middelgrote eieren
- 2 el kokosolie
Meng in de blender of keukenmachine de bananen met de eieren en kokosolie tot een glad mengsel. Spatel door het havermoutmengsel.

- 200 g verse blauwe bessen
Roer de bessen en de gesmolten pure chocolade erdoor.

Schep het beslag in de cakevorm en bak in ca. 50 min. gaar in het midden van de oven. Laat in 2 uur afkoelen.

- 50 g melkchocolade
- 60 g crème fraîche
- 40 g bananenchips
Smelt de melkchocolade au bain-marie. Neem de pan van het vuur en roer de crème fraîche erdoor. Hak de bananenchips grof.

- 100 g verse blauwe bessen
Bestrijk de bovenkant van de cake met het chocolademengsel en bestrooi met de rest van de blauwe bessen en de bananenchips.