Bi­o­lo­gi­sche aman­del­ca­ke met ba­naan & ci­troen

Biobakken: dat smaakt nog lekkerder.

  • gebak
  • 10 personen
  • 325 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 1 uur oventijd
(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Biobakken: dat smaakt nog lekkerder. 10 personen
4 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cakevorm 30 cm
  • satéprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de cakevorm in met kokosolie. Pel de bananen, prak ze en doe in een kom. Boen de citroenen schoon en rasp de schil. Doe het citroenrasp samen met de eieren, amandelpasta, gesmolten kokosolie en ahornsiroop in de kom bij de banaan.
  2. Zeef de tarwebloem en bakpoeder boven de kom en meng met de inhoud. Verdeel het beslag gelijkmatig over de cakevorm. Hak de amandelen grof en strooi over het beslag. Bak de cake in het midden van de oven in ca. 1 uur goudbruin en gaar.
  3. Controleer na 55 min. met een satéprikker of-ie gaar is. Als de prikker er schoon en droog uitkomt, is de cake gaar. Zo niet, bak de cake dan nog 5 min. Neem uit de oven en laat 1 uur in de vorm afkoelen op een rooster.

bewaartip:

Je kunt de cake 2 dagen van tevoren maken, bewaar afgedekt buiten de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Biologische amandelcake met banaan & citroen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bi­o­lo­gi­sche aman­del­ca­ke met ba­naan & ci­troen

1
1
  • ½ el kokosolie

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de cakevorm in met de kokosolie.

2
2
  • 6 rijpe bananen
  • 2 citroenen

Pel de bananen, prak ze en doe in een kom. Boen de citroenen schoon en rasp de schil.

3
3
  • 2 middelgrote eieren
  • 170 g amandelpasta
  • 1 el kokosolie
  • 3 el ahornsiroop

Doe het citroenrasp samen met de eieren, amandelpasta, gesmolten kokosolie en ahornsiroop in de kom bij de banaan.

4
4
  • 200 g tarwebloem
  • 8 g bakpoeder

Zeef de tarwebloem en bakpoeder boven de kom en meng met de inhoud. Verdeel het beslag gelijkmatig over de cakevorm.

5
5
  • 50 g ongebrande amandelen

Hak de amandelen grof en strooi over het beslag.

6
6

Bak de cake in het midden van de oven in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Controleer na 55 min. met een satéprikker of-ie gaar is. Als de prikker er schoon en droog uitkomt, is de cake gaar. Zo niet, bak de cake dan nog 5 min.

7
7

Neem uit de oven en laat 1 uur in de vorm afkoelen op een rooster.

bewaartip:

Je kunt de cake 2 dagen van tevoren maken, bewaar afgedekt buiten de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.