bewaar
Biologische amandelcake met banaan & citroen
Biologische amandelcake met banaan & citroen
bewaar

Biologische amandelcake met banaan & citroen

Biobakken: dat smaakt nog lekkerder.

15 min. bereiden
1 uur oventijd
1 uur wachten
12waarderingen

Ingrediënten

10 personen

1½ el

kokosolie

6

rijpe bananen

2

citroenen

2

middelgrote eieren

170 g

amandelpasta

3 el

ahornsiroop

200 g

tarwebloem

8 g

bakpoeder

50 g

ongebrande amandelen

Dit heb je nodig

  • cakevorm 30 cm

  • satéprikker

Biobakken: dat smaakt nog lekkerder.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de cakevorm in met kokosolie. Pel de bananen, prak ze en doe in een kom. Boen de citroenen schoon en rasp de schil. Doe het citroenrasp samen met de eieren, amandelpasta, gesmolten kokosolie en ahornsiroop in de kom bij de banaan.

2

Zeef de tarwebloem en bakpoeder boven de kom en meng met de inhoud. Verdeel het beslag gelijkmatig over de cakevorm. Hak de amandelen grof en strooi over het beslag. Bak de cake in het midden van de oven in ca. 1 uur goudbruin en gaar.

3

Controleer na 55 min. met een satéprikker of-ie gaar is. Als de prikker er schoon en droog uitkomt, is de cake gaar. Zo niet, bak de cake dan nog 5 min. Neem uit de oven en laat 1 uur in de vorm afkoelen op een rooster.

bewaartipJe kunt de cake 2 dagen van tevoren maken, bewaar afgedekt buiten de koelkast.