bewaar
Havermoutmuffins met blauwe bessen
Havermoutmuffins met blauwe bessen
bewaar

Havermoutmuffins met blauwe bessen

Ontbijtmuffins met superfood havermout. Overigens... als tussendoortje net zo lekker.

25 min. bereiden
25 min. oventijd
121waarderingen

Ingrediënten

200 g

winterpeen

275 g

volkorenmeel

1 mespunt

zout

3 tl

bakpoeder

1 tl

kaneel

150 g

rietsuiker

3 el

vloeibare honing

310 ml

karnemelk

80 ml

koolzaadolie

1

middelgroot ei

150 g

verse blauwe bessen

75 g

havermout

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 holtes

  • papieren cupcakevormpjes

  • satéprikker

Ontbijtmuffins met superfood havermout. Overigens... als tussendoortje net zo lekker.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil en rasp de winterpeen.

2

Meng in een kom het meel, zout, de bakpoeder, kaneel en suiker. Meng in een andere kom de honing, karnemelk, olie en het ei tot een gladde massa. Voeg het honingmengsel toe aan het meelmengsel en spatel goed door elkaar. Roer voorzichtig de winterpeen, bessen en havermout erdoor.

3

Doe de papieren vormpjes in de muffinvorm en verdeel met 2 lepels het beslag erover. Bak de muffins in ca. 25 min. gaar in de oven. Steek er tegen het einde van de baktijd een satéprikker in een muffin; komt de prikker er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar. Neem uit de oven en laat in de vorm helemaal afkoelen.

tip

bewaartipBewaar de muffins in een boterhamzakje. Zo zijn ze 5 dagen houdbaar in de koelkast.

Havermoutmuffin met blauwe bessen

Instructievideo - 03:15 min.