
Havermoutmuffins met blauwe bessen
Ontbijtmuffins met superfood havermout. Overigens... als tussendoortje net zo lekker.
Ingrediënten
200 g
winterpeen
275 g
volkorenmeel
1 mespunt
zout
3 tl
bakpoeder
1 tl
kaneel
150 g
rietsuiker
3 el
vloeibare honing
310 ml
karnemelk
80 ml
koolzaadolie
1
middelgroot ei
150 g
verse blauwe bessen
75 g
havermout
Dit heb je nodig
muffinvorm met 12 holtes
papieren cupcakevormpjes
satéprikker
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil en rasp de winterpeen.
Meng in een kom het meel, zout, de bakpoeder, kaneel en suiker. Meng in een andere kom de honing, karnemelk, olie en het ei tot een gladde massa. Voeg het honingmengsel toe aan het meelmengsel en spatel goed door elkaar. Roer voorzichtig de winterpeen, bessen en havermout erdoor.
Doe de papieren vormpjes in de muffinvorm en verdeel met 2 lepels het beslag erover. Bak de muffins in ca. 25 min. gaar in de oven. Steek er tegen het einde van de baktijd een satéprikker in een muffin; komt de prikker er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar. Neem uit de oven en laat in de vorm helemaal afkoelen.
bewaartipBewaar de muffins in een boterhamzakje. Zo zijn ze 5 dagen houdbaar in de koelkast.
Havermoutmuffin met blauwe bessen
Instructievideo - 03:15 min.