bewaar
Bananen-wortelmuffin met pecannoten
Bananen-wortelmuffin met pecannoten
bewaar

Bananen-wortelmuffin met pecannoten

Verantwoord snacken bestaat: deze muffins zijn het (lekkere) bewijs!

15 min. bereiden
20 min. oventijd
49waarderingen

Ingrediënten

2

bananen

150 g

winterpeen

100 g

ongezouten pecannoten

2

middelgrote eieren

150 g

kokospalmsuiker

150 g

volkorenmeel

2 tl

bakpoeder

1 el

kaneel

Dit heb je nodig

  • mixer

  • zeef

  • muffinvorm met 12 holtes

  • papieren cupcakevormpjes

  • satéprikker

Verantwoord snacken bestaat: deze muffins zijn het (lekkere) bewijs!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel de bananen en prak fijn. Rasp de peen. Hak de pecannoten grof. Doe de eieren met de kokospalmsuiker en een mespunt zout in een kom en klop met een mixer in 3 min. luchtig. Zeef het meel, de bakpoeder en kaneel erboven en spatel luchtig erdoor. Meng de banaan, peen en pecannoten erdoor.

2

Doe de cupcakevormpjes in de muffinvorm en verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Controleer na 15 min. met de satéprikker op gaarheid. Komt de prikker schoon uit een muffin, dan is deze gaar.

tip

serveertipLekker met een glas verse muntthee.

bewaartipBewaar de muffins maximaal 3 dagen afgesloten buiten de koelkast.