Party cakepops
Originele en o zo lekkere traktatie voor op een kinderfeestje.

Advertentie
Ingrediënten
- 10 scharreleierkoeken (zak 10 stuks)
- 100 g zuivelspread naturel
- 1 tl gemalen kaneel
- 200 g witte chocolade
- ½ bakje discodip
- ½ bakje Dr. Oetker minifeest
- 260 g manna plofrijst
Keukenspullen
- keukenmachine
- 24 satéprikkers
Advertentie
Bereiden
- Verkruimel de eierkoeken zo fijn mogelijk in de keukenmachine. Voeg de zuivelspread en kaneel toe en maal tot een egale massa. Vorm er 24 bolletjes van ca. 3 cm doorsnede van. Laat minimaal 30 min. opstijven in de koelkast.
- Breek de witte chocolade in stukjes. Doe de witte chocolade in een vuurvaste kom of pan. Hang deze in een grotere pan met kokend water, zorg dat de bovenste kom of pan het water niet raakt. Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie).
- Doop de satéprikkers eerst 1 cm in de chocolade en steek ze vervolgens in een koud eierkoekbolletje. Doop de bolletjes vervolgens in de chocolade. Bestrooi direct met discodip en/of minifeest en/of plofrijst. Zet de prikkers in een glas of steek ze in een stuk piepschuim en laat ze stollen.

Au bain-marie smelten
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 110 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 16 g
-
vet 4 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Party cakepops
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Party cakepops
- 10 scharreleierkoeken
- 100 g zuivelspread naturel
- 1 tl gemalen kaneel
Verkruimel de eierkoeken zo fijn mogelijk in de keukenmachine. Voeg de zuivelspread en kaneel toe en maal tot een egale massa. Vorm er 24 bolletjes van ca. 3 cm doorsnede van. Laat minimaal 30 min. opstijven in de koelkast.
- 200 g witte chocolade
Breek de witte chocolade in stukjes. Doe de witte chocolade in een vuurvaste kom of pan. Hang deze in een grotere pan met kokend water, zorg dat de bovenste kom of pan het water niet raakt. Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie).
Doop de satéprikkers eerst 1 cm in de chocolade en steek ze vervolgens in een koud eierkoekbolletje. Doop de bolletjes vervolgens in de chocolade.
- ½ bakje discodip
- ½ bakje Dr. Oetker minifeest
- 260 g manna plofrijst
Bestrooi direct met discodip en/of minifeest en/of plofrijst. Zet de prikkers in een glas of steek ze in een stuk piepschuim en laat ze stollen.