bewaar
Zebra cakepops
Zebra cakepops
bewaar

Zebra cakepops

35 min. bereiden
40 min. wachten
53waarderingen

Ingrediënten

16 porties

1 pak

cupcakes

3 el

aardbeienjam

200 g

extra pure chocolade 72%

100 g

witte chocolade

Dit heb je nodig

  • keukenmachine, 16 satéprikkers (puntje en 5 cm eraf gesneden), bakpapier

Aan de slag

1

Verkruimel de cupcakes zo fijn mogelijk in de keukenmachine. Voeg de jam toe en maal tot een egale massa. Vorm er 16 bolletjes van ca. 3 cm doorsnede van. Laat minimaal 30 min. opstijven in de koelkast.

2

Doe de pure chocolade in een vuurvaste kom of pan. Hang deze in een grotere pan met kokend water, zorg dat de bovenste kom of pan het water niet raakt. Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Doop de satéprikkers eerst 1 cm in de chocolade en steek ze dan in een koud cakebolletje. Doop de bolletjes vervolgens in de chocolade.

3

Vouw een cornetje (spuitzakje) van bakpapier. Doe de witte chocolade in een vuurvaste kom of pan. Hang deze in een grotere pan met kokend water, zorg dat de bovenste kom of pan het water niet raakt. Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Vul het cornetje met de witte chocolade en versier de cakepops met streepjes, stipjes, cirkels enz. Zet de prikkers in een glas of steek ze in een stuk piepschuim en laat ze stollen.

Cornetje (spuitzakje) maken

Instructievideo - 01:05 min.