Bold & beefy BBQ-saus

Een goede saus kan een gerecht, en eigenlijk een hele barbecue, echt maken.

(0) waardeer
amerikaans bijgerecht Een goede saus kan een gerecht, en eigenlijk een hele barbecue, echt maken. 10 stuks

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vijzel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stamp de peperkorrels grof in de vijzel. Verhit in een pan de appelciderazijn, cola, espresso, sojasaus, worcestersaus, bruine suiker, stroop, tabasco, smokey’s beef-rub en balsamicoglazuur. Breng aan de kook. Los de maizena in een apart kommetje op in het water en voeg toe aan de saus. Breng de saus opnieuw aan de kook. Voeg als laatste de ketchup, zwarte peper, cacao en honing toe. Verhit al roerend tot tegen de kook aan en neem van het vuur. Laat de saus volledig afkoelen. Bewaar in een afgesloten fles tot 2 weken in de koelkast.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0  g
  • natrium 1.480 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Juni 2017

Bold & beefy BBQ-saus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bold & beefy BBQ-saus

1
1
  • 3 el zwartepeperkorrels

Stamp de peperkorrels grof in de vijzel.

2
2
  • 50 ml appelciderazijn
  • 100 ml cola
  • 100 ml espresso
  • 100 ml sojasaus
  • 200 ml worcestershiresauce
  • 3 el bruine basterdsuiker
  • 3 el appelstroop
  • 1 el tabasco
  • 3 el smokey's beef-rub
  • 3 el balsamicoglazuur

Verhit in een pan de appelciderazijn, cola, espresso, sojasaus, worcestersaus, bruine suiker, stroop, tabasco, smokey’s beef-rub en balsamicoglazuur.

3
3

Breng aan de kook.

4
4
  • 2 el maizena
  • 4 el water

Los de maizena in een apart kommetje op in het water en voeg toe aan de saus. Breng de saus opnieuw aan de kook.

5
5
  • 500 ml ketchup
  • 1 tl cacaopoeder
  • 2 el vloeibare honing

Voeg als laatste de ketchup, zwarte peper, cacao en honing toe.

6
6

Verhit al roerend tot tegen de kook aan en neem van het vuur. Laat de saus volledig afkoelen.

7
7

Bewaar in een afgesloten fles tot 2 weken in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.