Po­pu­lai­re BBQ-saus

Met maar 4 ingrediënten kun je zelf al een heerlijke barbecuesaus maken, óp de barbecue zelf.

  • bijgerecht
  • 8 stuks
  • 85 kcal voedingswaarden
    • 5 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(0) waardeer
amerikaans bijgerecht Met maar 4 ingrediënten kun je zelf al een heerlijke barbecuesaus maken, óp de barbecue zelf. 8 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue met deksel
  • aluminium wegwerpbakje
  • rooksnippers

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Steek de barbecue aan. Doe de basterdsuiker, ketchup, ciderazijn en tabasco in een steelpan en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken. Schuif de hete kolen naar 1 kant van de barbecue. Schenk de saus in het aluminium wegwerpbakje en zet dit op het barbecuerooster boven het deel waar geen kolen liggen (indirect). Strooi een hand rookhoutsnippers op de hete kolen en sluit de deksel. Zo kan de saus verder inkoken en krijgt hij een rooksmaak. Haal de saus na ca. 30 min., of totdat je de gewenste sausdikte hebt, van de barbecue.

bereidingstip:

Je kunt de saus ook inkoken in de steelpan.

combinatietip:

Lekker bij pulled pork of gegrilde kip.

combinatietip:

Met de saus kun je ook kip lakken. Gril de kip naar wens, neem van de barbecue en bestrijk met een kwastje met de saus. Serveer direct.

video

Smo­key bar­be­cue­saus met 4 in­gre­di­ën­ten

leuk & snel - 00:31 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 85 kcal
  • koolhydraten 21 g
  • natrium 120 mg
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Juni 2017

Populaire BBQ-saus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Po­pu­lai­re BBQ-saus

1
1

Steek de barbecue aan.

2
2
  • 125 g donkere basterdsuiker
  • 150 g ketchup
  • 125 ml appelciderazijn
  • 1 tl tabasco chipotle pepper sauce

Doe de basterdsuiker, ketchup, ciderazijn en tabasco in een steelpan en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken.

3
3

Schuif de hete kolen naar 1 kant van de barbecue.

4
4

Schenk de saus in het aluminium wegwerpbakje en zet dit op het barbecuerooster boven het deel waar geen kolen liggen (indirect).

5
5

Strooi een hand rookhoutsnippers op de hete kolen en sluit de deksel. Zo kan de saus verder inkoken en krijgt hij een rooksmaak.

6
6

Haal de saus na ca. 30 min., of totdat je de gewenste sausdikte hebt, van de barbecue.

bereidingstip:

Je kunt de saus ook inkoken in de steelpan.

combinatietip:

Lekker bij pulled pork of gegrilde kip.

combinatietip:

Met de saus kun je ook kip lakken. Gril de kip naar wens, neem van de barbecue en bestrijk met een kwastje met de saus. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.