bewaar
Entrecote met koffierub
Entrecote met koffierub
bewaar

Entrecote met koffierub

Koken met koffie is helemaal hip. En lekker!

15 min. bereiden
1 uur wachten
zeer pittig
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

25 g

koffiebonen

1 teen

knoflook

2 cm

verse gember

1 el

donkere basterdsuiker

3 tl

tabasco chipotle pepper sauce

1 tl

grof zeezout

1 el

traditionele olijfolie

4

entrecotes

Dit heb je nodig

  • vijzel of kleine keukenmachine

  • barbecue of grillpan

Koken met koffie is helemaal hip. En lekker!

Aan de slag

1

Doe de koffiebonen in de vijzel of het bakje van de keukenmachine en maal fijn. Pel de knoflook en voeg toe. Schil de gember en snijd in stukjes. Voeg ook toe en maal fijn. Voeg de basterdsuiker, tabasco, het zeezout en de olie toe. Maal fijn tot een dikke pasta.

2

Bestrijk de entrecotes aan beide zijden met de koffiepasta. Laat een uur afgedekt marineren buiten de koelkast.

3

Steek de barbecue aan (of verhit een grillpan). Gril de entrecotes 3-4 min. Keer halverwege. Neem het vlees van het vuur en laat afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. Snijd in plakjes en serveer.

tip

combinatietipLekker met komkommersalade en rijst.