BBQ groente

BBQ groente

Bij barbecue denken veel mensen aan vlees, maar er zijn ook veel lekkere groentegerechten die je op de grill kunt klaarmaken. Maar welke bbq groente gebruik je en hoe maak je ze klaar? Hier vind je inspiratie voor bijgerechten, pastasalades en complete vegetarische barbecuemaaltijden. Ga lekker koken in de buitenlucht!

Groentepakketje van de BBQ

Groentepakketje van de BBQ

  1. Steek de barbecue aan. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne halve reepjes. 
  2. Snijd de ui in 8 parten. Snijd de courgette in de breedte in plakken van ca. 1 cm.
  3. Meng de groenten in een kom met de paprikapoeder, het venkelzaad en de olie. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Scheur 4 stukken van elk ca. 25 cm breed van de aluminiumfolie.
  5. Verdeel de groenten en de knoflook evenredig over de vier stukken folie en vouw elk stuk dicht als een toffee. Leg ca. 15 min. op de barbecue.
  6. Laat 5 min. afkoelen en pers de tenen knoflook uit hun velletje voordat je ze mengt met de groenten.
Online BBQ magazine

Online BBQ magazine

Samen barbecueën met veel mensen (kidsproof natuurlijk!), ga je voor vega of vegan of wil je groots barbecueën met voordelige producten? Eens echt uitpakken, de beste burger bouwen en de lekkerste bijgerechten maken? In het nieuwe online BBQ-magazine geven wij je volop inspiratie en ook nog eens antwoord op al je BBQ-vragen. Haal alle benodigdheden in huis, steek de grill aan en gaan!

Hoe gril je groenten op de barbecue?

Hoe je groenten bereidt op de barbecue, hangt af van of het om gesneden of ongesneden groenten gaat. Bij het in z’n geheel garen van grotere groentesoorten, zoals aubergine, paprika en bloemkool, spreken we van roosteren. Dit doe je het beste door de groente in te pakken in aluminiumfolie en voor lange tijd in de kolen te leggen. Bij gesneden groenten, denk aan in plakjes gesneden courgette en aubergine, hebben we het over grillen. Deze plakjes kun je rechtstreeks grillen op het barbecuerooster of nog beter: in een grillschaal. Plakjes vallen namelijk makkelijk tussen het rooster door. Door groenten op de barbecue te bereiden, krijgen ze een heerlijke rooksmaak.

Hoe gril je groenten op de barbecue?
Hoe maak je gepofte aardappel op de barbecue?

Hoe maak je gepofte aardappel op de barbecue?

Om gepofte aardappelen te bereiden op de barbecue, kun je het best kruimige aardappelen gebruiken. Boen de aardappelen schoon en wikkel ze in een dubbele laag aluminiumfolie. Leg ze in de gloeiende kolen aan de rand van de barbecue. Keer regelmatig. Prik de aardappelen na 30 minuten in met een vork: als deze er gemakkelijk in en uit gaat, zijn ze klaar. Zo niet, leg de aardappelen dan nog 5 minuten terug en test opnieuw.

Wat is lekker bij groenten van de bbq?

Altijd lekker bij groenten van de barbecue: stokbrood met dips, bijvoorbeeld deze feta-avocadodip of zelfgemaakte hummus. De barbecue geeft groente een heerlijk rokerige smaak, en een frisse komkommersalade is dan een goede tegenhanger. Ook lekker bij elk barbecuegerecht: pastasalade met basilicumolie.

Wat is lekker bij groenten van de bbq?
Opzoek naar inspiratie voor een snelle en zomerse salade?

Opzoek naar inspiratie voor een snelle en zomerse salade?

Apetina is de perfecte saladekaas. Een kaas met een kruimelige structuur en een milde, romige smaak. Apetina geeft jouw salade net dat beetje extra. Ook te gebruiken op de grill of in warme gerechten. Probeer het zelf! Wil je een salade voor bij de BBQ? Bekijk onze BBQ-salades voor inspiratie.