BBQ groente
BBQ groente

BBQ groente

Bij barbecue denken veel mensen aan vlees, maar er zijn ook veel lekkere groentegerechten die je op de grill kunt klaarmaken. Maar welke bbq groente gebruik je en hoe maak je ze klaar? Hier vind je inspiratie voor bijgerechten, pastasalades en complete vegetarische barbecuemaaltijden. Ga lekker koken in de buitenlucht!

BBQ groente recepten

Salade van gegrilde courgette maken: zo doe je dat

Salade van gegrilde courgette maken: zo doe je dat

Ingrediënten

4 personen

2

courgettes

3 el

milde olijfolie

1 el

balsamicoazijn

50 g

hazelnoten

15 g

verse basilicum

10 g

verse munt

150 g

burrata

Dit heb je nodig

  • grillpan

  1. Snijd de courgettes in schuine plakken van 1 cm. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met ⅔ van de olijfolie. Verhit de grillpan en gril de courgetteplakken in delen 4 min. Keer halverwege. Doe de courgetteplakken in een kom, schep ze om met de balsamico en laat staan tot gebruik.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
  3. Snijd de blaadjes van het basilicum en de munt grof. Snijd de steeltjes van het basilicum wat fijner: deze hebben veel smaak. Meng de courgette met de kruiden en de rest van de olie. Scheur de burrata in stukken.
  4. Verdeel eerst de courgette en dan de burrata over de borden. Bestrooi met de geroosterde hazelnoten en de kruiden. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Hoe gril je groenten op de barbecue?

Hoe gril je groenten op de barbecue?

Hoe je groenten bereidt op de barbecue, hangt af van of het om gesneden of ongesneden groenten gaat. Bij het in z’n geheel garen van grotere groentesoorten, zoals aubergine, paprika en bloemkool, spreken we van roosteren. Dit doe je het beste door de groente in te pakken in aluminiumfolie en voor lange tijd in de kolen te leggen. Bij gesneden groenten, denk aan in plakjes gesneden courgette en aubergine, hebben we het over grillen. Deze plakjes kun je rechtstreeks grillen op het barbecuerooster of nog beter: in een grillschaal. Plakjes vallen namelijk makkelijk tussen het rooster door. Door groenten op de barbecue te bereiden, krijgen ze een heerlijke rooksmaak.

Hoe maak je gepofte aardappel op de barbecue?

Om gepofte aardappelen te bereiden op de barbecue, kun je het best kruimige aardappelen gebruiken. Boen de aardappelen schoon en wikkel ze in een dubbele laag aluminiumfolie. Leg ze in de gloeiende kolen aan de rand van de barbecue. Keer regelmatig. Prik de aardappelen na 30 minuten in met een vork: als deze er gemakkelijk in en uit gaat, zijn ze klaar. Zo niet, leg de aardappelen dan nog 5 minuten terug en test opnieuw.

Hoe maak je gepofte aardappel op de barbecue?
Wat is lekker bij groenten van de bbq?

Wat is lekker bij groenten van de bbq?

Altijd lekker bij groenten van de barbecue: stokbrood met dips, bijvoorbeeld deze feta-avocadodip of zelfgemaakte hummus. De barbecue geeft groente een heerlijk rokerige smaak, en een frisse komkommersalade is dan een goede tegenhanger. Ook lekker bij elk barbecuegerecht: pastasalade met basilicumolie.

Opzoek naar inspiratie voor een snelle en zomerse salade?

Apetina is de perfecte saladekaas. Een kaas met een kruimelige structuur en een milde, romige smaak. Apetina geeft jouw salade net dat beetje extra. Ook te gebruiken op de grill of in warme gerechten. Probeer het zelf! Wil je een salade voor bij de BBQ? Bekijk onze BBQ-salades voor inspiratie.

Opzoek naar inspiratie voor een snelle en zomerse salade?