bewaar
Gegrilde prei met mosterd-vinaigrette
Gegrilde prei met mosterd-vinaigrette
bewaar

Gegrilde prei met mosterd-vinaigrette

Door prei helemaal zwart te blakeren op de BBQ wordt de binnenkant lekker zacht en zoet. Serveer met een pittige mosterdvinagrette.

35 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

10

preien

1

sjalot

7½ g

verse tijm

1 el

dijonmosterd

½ el

vloeibare honing

2 el

wittewijnazijn

4 el

zonnebloemolie

Dit heb je nodig

  • barbecue

Door prei helemaal zwart te blakeren op de BBQ wordt de binnenkant lekker zacht en zoet. Serveer met een pittige mosterdvinagrette.

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Snijd de onderste ½ cm van de preien en het bovenste, donkergroene deel eraf, was ze goed – ook tussen de bladeren – onder koud stromend water en laat uitlekken.

2

Leg de preien op de barbecue en laat ze in 30-40 min. helemaal zwart worden. Keer regelmatig.

3

Snipper ondertussen de sjalot. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd ze fijn. Klop met een garde de mosterd en honing los met de azijn. Giet al kloppend de olie er geleidelijk bij. Roer de sjalot en tijm erdoor. Breng royaal op smaak met peper en zout.

4

Laat de preien iets afkoelen. Halveer ze in de lengte en verwijder de buitenste, geblakerde bladen. Schenk de dijon- mosterdvinaigrette over de preien en serveer.

tip

bereidingstipDit kan ook in een grillpan. Verhit de grillpan tot gloeiend heet. Bestrijk de preien met behulp van een bakkwastje met 2 el olie. Leg de preien, eventueel in delen, in de grillpan en gril ze op middel- hoog vuur afhankelijk van de dikte in 22-25 min. geblakerd en gaar. Keer ze regelmatig en duw er met een spatel op zodat ze goed grillen.