Steek de barbecue aan. Schil de meloen en snijd in dunne parten. Halveer de perziken en verwijder de pitten. Schep het fruit om met de helft van de olie en gril 4 min. tot er grillstrepen op zitten. Keer halverwege om.
Rasp ondertussen de knoflook fijn. Meng de mosterd met de honing, de rest van de olie en de knoflook tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de sjalot in flinterdunne repen. Ris de blaadjes tijm van ⅔ van de takjes en snijd fijn. Hak de walnoten grof en verkruimel de gorgonzola.
Schep het gegrilde fruit om met de dressing, sjalot, tijmblaadjes, de helft van de walnoten en de helft van de gorgonzola. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de rucola en de fruitsalade over een schaal en bestrooi met de rest van de walnoten, tijm en gorgonzola.
Gegrilde-fruitsalade met gorgonzola en walnoten
Wist je dat je de BBQ ook kun gebruiken om fruit te grillen voor in je salade? Combineer het met gorgonzola en walnoten voor een lekkere smaakervaring en laat je verassen.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gegrilde-fruitsalade met gorgonzola en walnoten
Wist je dat je de BBQ ook kun gebruiken om fruit te grillen voor in je salade? Combineer het met gorgonzola en walnoten voor een lekkere smaakervaring en laat je verassen.

bijgerecht
4 personen
355 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Schil de meloen en snijd in dunne parten. Halveer de perziken en verwijder de pitten. Schep het fruit om met de helft van de olie en gril 4 min. tot er grillstrepen op zitten. Keer halverwege om.
Rasp ondertussen de knoflook fijn. Meng de mosterd met de honing, de rest van de olie en de knoflook tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de sjalot in flinterdunne repen. Ris de blaadjes tijm van ⅔ van de takjes en snijd fijn. Hak de walnoten grof en verkruimel de gorgonzola.
Schep het gegrilde fruit om met de dressing, sjalot, tijmblaadjes, de helft van de walnoten en de helft van de gorgonzola. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de rucola en de fruitsalade over een schaal en bestrooi met de rest van de walnoten, tijm en gorgonzola.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 cantaloupemeloen
4 verse perziken
4 el extra vierge olijfolie
1 teen knoflook
1 el grove dijonmosterd à' l'ancienne
1 el honing
½ sjalot
7½ g verse tijm
30 g ongebrande walnoten
100 g gorgonzola piccante
40 g biologische rucola
Dit heb je nodig
barbecue