Fram­bo­zen­sa­la­de met gor­gon­zo­la

De zoete frambozen kunnen een sterke tegenhanger als gorgonzola echt wel hebben.

(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht De zoete frambozen kunnen een sterke tegenhanger als gorgonzola echt wel hebben. 4 personen
4 26

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de komkommers in de lengte in 4 parten. Besprenkel met de azijn en bestrooi met wat zout. Laat staan tot gebruik.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten 3 min. Voeg de honing toe, schep goed om en bak nog 1 min. Schep de noten uit de pan en verdeel ze over een bord, zodat ze niet aan elkaar plakken. Laat afkoelen.
  3. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Doe de gorgonzola in een diep bord en prak fijn met een vork. Roer de yoghurt en bieslook erdoor en meng tot een dikke dressing. Breng op smaak met peper.
  4. Verdeel de veldsla over een grote platte schaal en besprenkel met de olie. Verdeel de dressing in kleine schepjes over de veldsla. Halveer de plakken ham in de breedte en rol op tot roosjes. Verdeel achtereenvolgens de komkommer, parmaham, frambozen en pecannoten over de salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 2 g
Ook te zien in

Frambozensalade met gorgonzola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fram­bo­zen­sa­la­de met gor­gon­zo­la

1
1
  • 200 g snoepkomkommers
  • 1 el frambozenazijn

Snijd de komkommers in de lengte in 4 parten. Besprenkel met de azijn en bestrooi met wat zout. Laat staan tot gebruik.

2
2
  • 60 g pecannoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten 3 min.

3
3
  • 1 el vloeibare honing

Voeg de honing toe, schep goed om en bak nog 1 min. Schep de noten uit de pan en verdeel ze over een bord, zodat ze niet aan elkaar plakken. Laat afkoelen.

4
4
  • 12½ g bieslook

Snijd ondertussen de bieslook fijn.

5
5
  • 75 g gorgonzola piccante
  • 100 ml Griekse yoghurt (0% vet)

Doe de gorgonzola in een diep bord en prak fijn met een vork. Roer de yoghurt en bieslook erdoor en meng tot een dikke dressing. Breng op smaak met peper.

6
6
  • 75 g veldsla
  • 1 el extra vierge olijfolie

Verdeel de veldsla over een grote platte schaal en besprenkel met de olie.

7
7
  • 70 g parmaham

Verdeel de dressing in kleine schepjes over de veldsla. Halveer de plakken ham in de breedte en rol op tot roosjes.

8
8
  • 140 g frambozen

Verdeel achtereenvolgens de komkommer, parmaham, frambozen en pecannoten over de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.