bewaar
Veldsla met aardbeien, spekjes, en gorgonzola
Veldsla met aardbeien, spekjes, en gorgonzola
bewaar

Veldsla met aardbeien, spekjes, en gorgonzola

Maaltijdsalade die je in een handomdraai op tafel tovert.

25 min. bereiden
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

30 g

pijnboompitten

100 g

spekreepjes

40 g

verse platte peterselie

150 g

veldsla

1 el

appelciderazijn

1 el

dijonmosterd

1 el

vloeibare honing

3 el

extra vierge olijfolie

1

komkommer

250 g

aardbeien

200 g

gorgonzola dolce

Maaltijdsalade die je in een handomdraai op tafel tovert.

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Bak de spekjes in dezelfde koekenpan in 8 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

2

Haal de blaadjes van de takjes peterselie en snijd de stelen fijn. Meng de hele blaadjes en gesneden steeltjes peterselie door de veldsla en verdeel over een grote, platte schaal.

3

Meng de appelciderazijn, mosterd, honing en olijfolie tot een dressing. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf linten van de komkommer. Meng met de dressing.

4

Verdeel de komkommer, aardbeien, gorgonzola, pijnboompitten en spekjes over de veldsla en serveer.

5

Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer de kleine aardbeien en snijd de grote in kwarten. Snijd de gorgonzola in stukjes