bewaar
Salade met aardbeien, groene asperges en amandel
Salade met aardbeien, groene asperges en amandel
bewaar

Salade met aardbeien, groene asperges en amandel

Aardbeien in een salade? Doen! Lekker met veldsla, komkommerslierten en groene asperges.

25 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

20 g

amandelschaafsel

350 g

verse groene asperges

7.5 g

verse platte peterselie

85 g

veldsla

1 el

appelciderazijn

1 el

dijonmosterd

1 el

honing

3 el

extra vierge olijfolie

1

komkommer

200 g

verse aardbeien

100 g

gorgonzola dolce

Dit heb je nodig

  • dunschiller

Aardbeien in een salade? Doen! Lekker met veldsla, komkommerslierten en groene asperges.

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 3-4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Breng een pan ruim water aan de kook en kook de asperges 3 min. beetgaar, spoel onder koud stromend water. Snijd ze in 3 stukken.

2

Haal de blaadjes van de takjes peterselie en snijd de stelen fijn. Meng de hele blaadjes en gesneden steeltjes peterselie door de veldsla en verdeel over een grote, platte schaal.

3

Meng de appelciderazijn, mosterd, honing en olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schaaf met de dunschiller of een kaasschaaf in de lengte linten van de komkommer. Meng met de dressing.

4

Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer de kleine aardbeien en snijd de grote in kwarten. Snijd de gorgonzola in stukjes.

5

Verdeel de komkommer, aardbeien, gorgonzola, groene asperges, amandel over de veldsla en serveer.

variatietipGeen fan van blauwe kaas? Deze salade is ook lekker met feta of (mini)mozzarella.

Salade met aardbeien, groene asperges en amandel

Aardbeien in een salade? Doen! Lekker met veldsla, komkommerslierten en groene asperges.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig