Sa­la­de met mun­g­bo­nen en groe­ne as­per­ges

Groene salade met fruitige cranberry’s en witte kaas.

(16) waardeer
hoofdgerecht Groene salade met fruitige cranberry’s en witte kaas. 4 personen
4 16

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de mungbonen in water met zout in ca. 25 min. gaar. Giet af en laat afkoelen. Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 1 cm. Kook de vijfgranenmix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 3 min. de asperges mee. Giet af en laat afkoelen.
  2. Snijd ondertussen de peterselie en de blaadjes munt fijn. Dubbeldop de tuinbonen. Meng de mungbonen, granen, asperges, tuinbonen, peterselie, munt, cranberry’s en pompoenpitolie in een ruime kom. Verkruimel de kaas erover en serveer.

Tip:

De mungboon komt van origine uit India en is een licht verteerbare peulvrucht die rijk aan is aan eiwitten, vezels en kalium. De peulvrucht stimuleert de darmflora en heeft een reinigende werking. Als je een mungboon laat kiemen krijg je taugé.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 425 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in

Salade met mungbonen en groene asperges

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de met mun­g­bo­nen en groe­ne as­per­ges

1
  • 200 g gedroogde mungbonen

Kook de mungbonen in water met zout in ca. 25 min. gaar. Giet af en laat afkoelen.

2
  • 350 g verse groene asperges

Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 1 cm.

3
  • 150 g 5 granen

Kook de vijfgranenmix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 3 min. de asperges mee. Giet af en laat afkoelen.

4
  • 10 g verse platte peterselie
  • 15 g verse munt
  • 300 g diepvries tuinbonen

Snijd ondertussen de peterselie en de blaadjes munt fijn. Dubbeldop de tuinbonen.

5
  • 100 g verse cranberry's
  • 4 el pompoenpitolie

Meng de mungbonen, granen, asperges, tuinbonen, peterselie, munt, cranberry’s en pompoenpitolie in een ruime kom.

6
  • 150 g feta

Verkruimel de kaas erover en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.