Groene lentesalade met avocadodressing
Voorjaar op je bord! Met wat brood erbij maak je er een hoofdgerecht van.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 courgette
- 2 el traditionele olijfolie
- 1 teen knoflook
- 350 g verse groene asperges
- 250 g diepvries tuinerwten
- 1 avocado
- ½ limoen
- 1 tl tabasco
- 50 ml milde halfvolle yoghurt
- 20 g verse platte peterselie
- 50 ml kraanwater
- 125 g buffelmozzarella
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
- Snijd de courgette in de lengte in vieren. Verwijder met een scherp mes de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in schuine plakken van ca. 1 cm dik. Verhit de olie in een wok en roerbak de courgette 3 min. Pers na 2 min. de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe in een kom.
- Breek de onderkant van de asperges en snijd ze in 3 stukken. Breng een pan water aan de kook en kook ze met de tuinerwten 4 min. Giet de groenten af en spoel af met koud water. Doe bij de courgette.
- Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Pureer met de staafmixer het vruchtvlees met het sap van de limoen, de tabasco, yoghurt, de peterselie, het water en zout tot een dik vloeibare dressing. Schep de helft van de dressing over de salade. Scheur de mozzarella in stukken en leg op de salade. Bestrooi met de peterselie en serveer de rest van de avocadodressing er apart erbij.
combinatietip:
Lekker met falafel (vegetarische balletjes), kip of lamsvlees.

Groene lentesalade met avocadodressing
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 290 kcal
- eiwit 12 g
- koolhydraten 15 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 85 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Groene lentesalade met avocadodressing
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Groene lentesalade met avocadodressing

- 1 courgette
Snijd de courgette in de lengte in vieren. Verwijder met een scherp mes de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in schuine plakken van ca. 1 cm dik.

- 2 el traditionele olijfolie
- 1 teen knoflook
Verhit de olie in een wok en roerbak de courgette 3 min. Pers na 2 min. de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe in een kom.

- 350 g verse groene asperges
- 250 g diepvries tuinerwten
Breek de onderkant van de asperges en snijd ze in 3 stukken. Breng een pan water aan de kook en kook ze met de tuinerwten 4 min.

Giet de groenten af en spoel af met koud water. Doe bij de courgette.

- 1 avocado
Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit.

- ½ limoen
- 1 tl tabasco
- 50 ml milde halfvolle yoghurt
- 10 g verse platte peterselie
- 50 ml kraanwater
Pureer het vruchtvlees van de avocado met het sap van de limoen, de tabasco, yoghurt, peterselie, het water en zout tot een dik vloeibare dressing.

- 125 g buffelmozzarella
Schep de helft van de dressing over de salade. Scheur de mozzarella in stukken en leg op de salade.

- 10 g verse platte peterselie
Bestrooi met de peterselie en serveer de rest van de avocadodressing er apart erbij. Bon appétit!
Tip: Lekker met falafel (vegetarische balletjes), kip of lamsvlees.
combinatietip:
Lekker met falafel (vegetarische balletjes), kip of lamsvlees.