bewaar
Prei met citroen en honing
Prei met citroen en honing
bewaar

Prei met citroen en honing

25 min. bereiden
77waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

dunne prei

½

citroen

100 ml

kruidenbouillon

25 g

boter

2 takjes

tijm

1 eetlepel

vloeibare honing

Aan de slag

Van prei onderkant en donkergroene deel van blad afsnijden. Prei in stukken van 8-10 cm snijden, goed wassen en in vergiet laten uitlekken. Citroen schoonboenen, schil dun eraf raspen en vrucht uitpersen. Sap door warme bouillon roeren. In hapjespan boter smelten en stukken prei hierin omwentelen. Tijmblaadjes van takjes rissen en met citroenrasp, wat zout en peper over prei strooien. Honing erover druppelen en citroenbouillon bij prei schenken. Met deksel op pan prei in 10-15 min. gaarstoven, stukken regelmatig keren. Lekker bij gepaneerde varkensschnitzels of vegetarische schnitzels en gebakken aardappels.

algemeenStrooi voor het serveren eventueel wat verkruimelde fetakaas over de prei.