bewaar
Gegrilde maiskolven met chipotleboter
Gegrilde maiskolven met chipotleboter
bewaar

Gegrilde maiskolven met chipotleboter

Eigenlijk is de barbecue pas echt geslaagd als de maiskolven van de grill komen. Mét kaas en boter, natuurlijk.

15 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

maiskolven

100 g

ongezouten roomboter

1 el

chipotlepeper in adobosaus in pot

5 g

verse koriander

50 g

Pecorino Romano

Dit heb je nodig

  • barbecue

Eigenlijk is de barbecue pas echt geslaagd als de maiskolven van de grill komen. Mét kaas en boter, natuurlijk.

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Kook de maiskolven 5 min. Neem ze uit de pan en laat goed uitlekken.

2

Doe de boter in een kommetje en meng de chipotlesaus erdoor. Snijd de koriander fijn en roer erdoor.

3

Gril de maiskolven 6 min. op de barbecue. Keer regelmatig. Rasp ondertussen de kaas op een fijne rasp en leg op een bord.

4

Neem de maiskolven van de barbecue en bestrijk ze rondom met de chipotleboter. Wentel ze door de geraspte kaas en serveer.

tip

serveertipJe kunt de boter ook een andere smaak geven. Gebruik bijvoorbeeld in plaats van chipotle en koriander eens knoflook, peterselie en geraspte citroenschil en je krijgt een frisse kruidenboter. Of meng er wat truffeltapenade door, voor een lekkere aardse smaak (het gerecht is dan niet meer glutenvrij).