Ge­gril­de maiskol­ven met chi­po­t­le­bo­ter

Eigenlijk is de barbecue pas echt geslaagd als de maiskolven van de grill komen. Mét kaas en boter, natuurlijk.

(0) waardeer
bijgerecht Eigenlijk is de barbecue pas echt geslaagd als de maiskolven van de grill komen. Mét kaas en boter, natuurlijk. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Kook de maiskolven 5 min. Neem ze uit de pan en laat goed uitlekken.
  2. Doe de boter in een kommetje en meng de chipotlesaus erdoor. Snijd de koriander fijn en roer erdoor.
  3. Gril de maiskolven 6 min. op de barbecue. Keer regelmatig. Rasp ondertussen de kaas op een fijne rasp en leg op een bord.
  4. Neem de maiskolven van de barbecue en bestrijk ze rondom met de chipotleboter. Wentel ze door de geraspte kaas en serveer.

serveertip:

Je kunt de boter ook een andere smaak geven. Gebruik bijvoorbeeld in plaats van chipotle en koriander eens knoflook, peterselie en geraspte citroenschil en je krijgt een frisse kruidenboter. Of meng er wat truffeltapenade door, voor een lekkere aardse smaak (het gerecht is dan niet meer glutenvrij).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde maiskolven met chipotleboter

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de maiskol­ven met chi­po­t­le­bo­ter

1
1
  • 4 maiskolven

Steek de barbecue aan. Kook de maiskolven 5 min. Neem ze uit de pan en laat goed uitlekken.

2
2
  • 100 g ongezouten roomboter
  • 1 el chipotlepeper in adobosaus
  • 5 g verse koriander

Doe de boter in een kommetje en meng de chipotlesaus erdoor. Snijd de koriander fijn en roer erdoor.

3
3
  • 50 g Pecorino Romano

Gril de maiskolven 6 min. op de barbecue. Keer regelmatig. Rasp ondertussen de kaas op een fijne rasp en leg op een bord.

4
4

Neem de maiskolven van de barbecue en bestrijk ze rondom met de chipotleboter. Wentel ze door de geraspte kaas en serveer.

serveertip:

Je kunt de boter ook een andere smaak geven. Gebruik bijvoorbeeld in plaats van chipotle en koriander eens knoflook, peterselie en geraspte citroenschil en je krijgt een frisse kruidenboter. Of meng er wat truffeltapenade door, voor een lekkere aardse smaak (het gerecht is dan niet meer glutenvrij).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.