Zalm­fi­let ame­ri­cain

Fan van filet american? Maak dan ook eens deze variant met verse zalm. Lekker bij de borrel!

  • bijgerecht
  • 8 personen
  • 175 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Fan van filet american? Maak dan ook eens deze variant met verse zalm. Lekker bij de borrel! 8 personen
0

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de boter en chipotlepeper in adobosaus in een pan en laat op laag vuur smelten. Snijd ondertussen de zalm in stukjes.
  2. Doe de zalm in een hoge beker en schenk al purerend met de staafmixer de hete chipotlesaus bij de zalm. Pureer tot een egaal mengsel. Doe de zalmfilet americain in een bakje, dek af en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
  3. Bestrooi de zalmfilet americain met wat zeezout en serveer als onderdeel van een borrelplank met de kapperappeltjes en flatbreads.

bewaartip:

Je kunt de zalmfilet americain 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Zalmfilet americain

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­fi­let ame­ri­cain

1
1
  • 50 g boter
  • 1 el chipotlepeper in adobosaus
  • 250 g verse zalm

Doe de boter en chipotlepeper in adobosaus in een pan en laat op laag vuur smelten. Snijd ondertussen de zalm in stukjes.

2
2

Doe de zalm in een hoge beker en schenk al purerend met de staafmixer de hete chipotlesaus bij de zalm.

3
3

Pureer tot een egaal mengsel. Doe de zalmfilet americain in een bakje, dek af en zet minimaal 2 uur in de koelkast.

4
4
  • 1 tl grof zeezout
  • 125 g kapperappeltjes
  • 100 g vijgen en zaden flatbreads

Bestrooi de zalmfilet americain met wat zeezout en serveer als onderdeel van een borrelplank met de kapperappeltjes en flatbreads.

bewaartip:

Je kunt de zalmfilet americain 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.