bewaar
Pittige ovenaardappelen met dips
Pittige ovenaardappelen met dips
bewaar

Pittige ovenaardappelen met dips

De aardappeltjes gaan met chili de oven in. Het resultaat: een bijgerecht met pit.

25 min. bereiden
1 uur oventijd
redelijk pittig
5waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1 kg

roseval aardappel

1 kg

pommes gourmandine

100 g

gezouten roomboter

1 el

Euroma by Jonnie Boer chili melange

300 ml

D&L mayonaise met citroen

1 el

chipotlepeper in adobosaus in pot

10 g

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • bakpapier

De aardappeltjes gaan met chili de oven in. Het resultaat: een bijgerecht met pit.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Boen alle aardappelen schoon en snijd ze met schil in stukken van 3 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

2

Smelt de boter in een steelpan en voeg de chilimelange toe. Sprenkel over de aardappelen en schep nog een keer om zodat alle aardappelen bedekt zijn. Rooster de aardappelen in het midden van de oven in ca. 60 min. goudbruin en gaar. Schep na 30 min. een keer om.

3

Verdeel de mayonaise over 2 schaaltjes. Meng de chipotlepepers door de mayonaise in het ene schaaltje. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en snijd fijn. Meng door de mayonaise in het andere schaaltje.

4

Neem de aardappelen uit de oven. Schep ze op een mooie schaal en serveer met de 2 dips.