Pit­ti­ge oven­aard­ap­pe­len met dips

De aardappeltjes gaan met chili de oven in. Het resultaat: een bijgerecht met pit.

(3) waardeer
mexicaans bijgerecht De aardappeltjes gaan met chili de oven in. Het resultaat: een bijgerecht met pit. 8 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Boen alle aardappelen schoon en snijd ze met schil in stukken van 3 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Smelt de boter in een steelpan en voeg de chilimelange toe. Sprenkel over de aardappelen en schep nog een keer om zodat alle aardappelen bedekt zijn. Rooster de aardappelen in het midden van de oven in ca. 60 min. goudbruin en gaar. Schep na 30 min. een keer om.
  3. Verdeel de mayonaise over 2 schaaltjes. Meng de chipotlepepers door de mayonaise in het ene schaaltje. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en snijd fijn. Meng door de mayonaise in het andere schaaltje.
  4. Neem de aardappelen uit de oven. Schep ze op een mooie schaal en serveer met de 2 dips.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pittige ovenaardappelen met dips

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge oven­aard­ap­pe­len met dips

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 1 kg roseval aardappel
  • 1 kg pommes gourmandine

Boen alle aardappelen schoon en snijd ze met schil in stukken van 3 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3
  • 100 g gezouten roomboter
  • 1 el Euroma by Jonnie Boer chili melange

Smelt de boter in een steelpan en voeg de chilimelange toe. Sprenkel over de aardappelen en schep nog een keer om zodat alle aardappelen bedekt zijn.

4
4

Rooster de aardappelen in het midden van de oven in ca. 60 min. goudbruin en gaar. Schep na 30 min. een keer om.

5
5
  • 300 ml D&L mayonaise met citroen
  • 1 el chipotlepeper in adobosaus in pot

Verdeel de mayonaise over 2 schaaltjes. Meng de chipotlepepers door de mayonaise in het ene schaaltje.

6
6
  • 10 g verse basilicum

Haal de blaadjes van de takjes basilicum en snijd fijn. Meng door de mayonaise in het andere schaaltje.

7
7

Neem de aardappelen uit de oven. Schep ze op een mooie schaal en serveer met de 2 dips.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.