Aardappelkoekjes met chutney
Neem mee, bewaar voor later of serveer direct. Warm én koud net zo lekker!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 600 g kruimige aardappelen
- 400 g zoete aardappelen
- 2 uien
- 2 middelgrote eieren
- 15 g verse koriander
- 1 el Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras (blikje 90 g)
- 2 el tarwebloem
- 1 tl zout
- 1 teen knoflook
- 100 ml zonnebloemolie
- 340 g mangochutney (potje)
Keukenspullen
- keukenmachine
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen en zoete aardappelen en rasp ze samen met de uien in de keukenmachine met een fijne rasp. Klop de eieren los in een grote kom en snijd de koriander fijn. Meng de geraspte aardappel en ui met de koriander, curry madras, bloem, het zout en de eieren. Pers de knoflook erboven en schep erdoor.
- Verhit de olie in delen in een grote koekenpan. Schep 4 bergjes beslag in de pan en druk een beetje plat tot koekjes van 1 cm dik. Bak 6 min., keer halverwege. Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier en houd warm. Bak zo nog 12 koekjes. Serveer met de mangochutney.
bereidingstip:
De koekjes zijn zowel warm, lauw als koud lekker. Je kunt ze 1 dag van tevoren maken. Bewaar ze afgedekt in de koelkast en laat voor het serveren op kamertemperatuur komen.

Aardappelkoekjes met chutney
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 170 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 24 g
-
vet 7 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 305 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Aardappelkoekjes met chutney
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardappelkoekjes met chutney

- 600 g kruimige aardappelen
- 400 g zoete aardappelen
- 2 uien
Schil de aardappelen en rasp samen met de uien in de keukenmachine met een fijne rasp.

- 2 middelgrote eieren
- 15 g verse koriander
Klop de eieren los in een grote kom en snijd de koriander fijn.

- 1 el Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras
- 2 el tarwebloem
- 1 tl zout
- 1 teen knoflook
Meng de geraspte aardappel en ui met de koriander, curry madras, bloem, het zout en de eieren. Pers de knoflook erboven.

- 100 ml zonnebloemolie
Verhit de olie in delen in een grote koekenpan. Schep 4 bergjes beslag in de pan en druk een beetje plat tot koekjes van 1 cm dik. Bak 6 min., keer halverwege.

Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier en houd warm. Bak zo nog 12 koekjes.

- 340 g mangochutney
Serveer met de mangochutney. Bon appétit!
Tip: De koekjes zijn zowel warm, lauw als koud lekker.
bereidingstip:
De koekjes zijn zowel warm, lauw als koud lekker. Je kunt ze 1 dag van tevoren maken. Bewaar ze afgedekt in de koelkast en laat voor het serveren op kamertemperatuur komen.